loading...
دبیرخانه مقابله با جنگ نرم استان البرز
روابط عمومی بازدید : 29 دوشنبه 1392/01/19 نظرات (0)

 

همه چیز درباره جنگ نرم

روشهای  دشمنی وجنگ :

1-    روشهای سخت(اقدام نظامی و خشونت آمیز)
(حمله نظامی و اشغال کشور ، ایجاد جنگ داخلی و حمایت از گروههای مسلح مخالف نظام اسلامی َ،ترور شخصیت های دلسوز نظام ، ایجاد جنگ مذهبی و جنگ قومی در کشور)
2
روش های نیمه سخت (سیاسی . امنیتی . اقتصادی )
مبارزه سیاسی ، کارشکنی های دیپلماتیک ، تحریم های سیاسی ، تحریم های اقتصادی ، نفوذ در ارگانهای سیاسی و امنیتی و اقتصادی ، ایجاد شورش داخلی ، حمایت از مخالفان نظام ، ایجاد هرج و مرج داخلی

3-روشهای نرم ( فرهنگی . تبلیغی . رسانه ای )
با جنگ روانی ، شایعه سازی و نشر اکاذیب ،تهمت و افترا نسبت به مسئولان نظام ، ترویج فساد و فحشاء و بی بند و باری ، نفوذ در مراکز علمی و دانشگاهی( در اساتید و دانشجویان ) ، تحقیر فرهنگ و ارزشهای اسلامی ، فریب ، شخصیت سازی کاذب ، جریان سازی وابسته ، سلب اعتماد مردم نسبت به مسئولان نظام ، ایجاد یاس و ناامیدی در مردم نسبت به آینده خود و نظام اسلامی و ....

 

تعريف قدرت نرم

قدرت نرم «توانايي شكل دهي ترجيحات ديگران» تعريف شده است.

بنابراین قدرت نرم، شیوه غیرمستقیم رسیدن به نتایج مطلوب

 بدون تهدید یا پاداش ملموس وتوانایی کسب آنچه می‌خواهید از طریق جذب کردن نه از طریق اجبار و یا پاداش می‌باشد.

قدرت نرم، توجه ویژه به اشغال فضای ذهنی کشور دیگر از طریق ایجاد جاذبه است.

بر این پایه،  کشورهای دیگر، ارزش‌های یک کشور را می‌پذیرند، تحت تأثیر آن قرار می‌گیرند، از آن تبعیت می‌کنند و در نتیجه خواهان پیروی از آن می‌شوند. 

پروفسور حميد مولانا -جوزف نای

 

تعريف تهديد نرم

اقداماتي است برنامه‌ريزي شده براي جلب نظر و افكار گروه هدف تا با مشاهده توليدات و ايده‌هاي جديد عرضه شده به مرور زمان از آنچه كه باور و اعتقاد داشتند دست بردارند و رفتار ناشي از آن باورها و اعتقادات را فرو گذارند و در سير و تحولي طبيعي توليدات و ايده‌هاي جديد را جايگزين آنها نمايند و رفتاري متأثر از اين جايگزينها بروز دهند.

این قدرت به عنوان منبع خاص اعمال قدرت امریکا  بر مبانی فرهنگی - ارزشی و اقتصادی مبتنی است. تهدید نرم موجب دگرگونی در هویت فرهنگی و  الگوهای رفتاری مورد قبول یک نظام سیاسی می‌شود.

تهدید نرم نوعی سلطه کامل در ابعاد سه‌گانه حکومت، اقتصاد و فرهنگ است  که از طریق استحاله الگوهای رفتاری ملی در این حوزه‌ها و جایگزینی الگوهای نظام سلطه‌ای تهدید محقق می‌شود.

 با این نگرش، تمامی اقداماتی که موجب شود تا اهداف و ارزش‌های حیاتی یک نظام سیاسی (زیرساخت‌های فکری، باورها و الگوها در حوزه اقتصاد، فرهنگ و سیاست) به خطر افتد، یا موجب ایجاد تغییر و دگرگونی اساسی در عوامل تعیین‌کننده هویت ملی یک کشور شود، تهدید نرم به شمار آید.

 

تعريف جنگ نرم (Soft War):

جان كالينز، تئوريسين دانشگاه ملي جنگ آمريكا، جنگ نرم را «استفاده طراحي شده از تبليغات و ابزارهاي مربوط به آن را براي نفوذ در مختصات فكري دشمن با توسل به شيوه هايي كه موجب پيشرفت مقاصد امنيت ملي مجري مي شود» مي داند.

 

ارتش آمريكا جنگ نرم را بدين صورت تعريف نموده است: «جنگ نرم، استفاده دقيق و طراحي شده از تبليغات و ديگر اعمالي است كه منظور اصلي آن تاثيرگذاري بر عقايد، احساسات، تمايلات و رفتار دشمن، گروه بي طرف و يا گروههاي دوست است به نحوي كه براي برآوردن مقاصد و اهداف ملي پشتيبان باشد».

 

بنابراين جنگ نرم را مي توان چنین تعریف کرد:

هر گونه اقدام نرم افزارانه اعم از : رواني ، تبليغاتي ، رسانه اي ، سايبري ، ديجيتالي ، اطلاعاتي ، فرهنگي ، سياسي ، اجتماعي و علمي است كه جامعه يا گروه هدف را نشانه مي‌گيرد و بدون درگيري نظامي با بهره گيري از روشهاي اقناع سازي و يا مديريت احساسات و بهره گيري از روشهاي جذب ، رقيب را به انفعال يا شكست وا مي‌دارد.  جنگ رواني، جنگ سفيد، جنگ رسانه اي، عمليات رواني، براندازي نرم، انقلاب نرم، انقلاب مخملي، انقلاب رنگي و... از اشكال جنگ نرم است.

 

اهداف راهبردي چهارگانه استكبار جهاني ازنگاه رهبر معظم انقلاب

 امروز استكبار جهاني، نيروي علمي و خيل رجل خود را بسيج كرده، تا بلكه بتواند با تفكر و فرهنگ و ابزار دانش، تفكر اسلامي را متزلزل كند.

دشمن براي پيروزي بر جبهه مقاومت و نيروهاي اسلام و انقلاب اسلامي چهار هدف راهبردي نيز تعريف كرده كه در دو حوزه داخلي و خارجي قابل تقسيم بندي است.

در حوزه داخلي 1 ) پوك شدن مسئولان و نخبگان و عموم مردم از محتواي اسلامي و انقلابي ( استحاله )

2) بي ثبات سازي  

 3) براندازي   

در بعد خارجي نيز هدف اصلي دشمن

 4) مهار و انزواي جهاني جمهوري اسلامي است.      1375/2/26

 

 

تعريف جنگ نرم ازنگاه مقام معظم رهبری

در جنگ رواني و آنچه كه امروز به او جنگ نرم گفته مي‌شود در دنيا ، دشمن به سراغ سنگر‌هاي معنوي مي‌آيد كه آنها را منهدم كند . به سراغ ايمان‌ها ، معرفت‌ها ، عزم‌ها ، پايه‌ها و اركان اساسي يك نظام و يك كشور ،‌دشمن به سراغ اين‌ها مي‌آيد كه اين‌ها را منهدم بكند و نقاط قوت را در تبليغات خود به نقاط ضعف تبديل كند ، فرصت‌هاي يك نظام را به تهديد تبديل كند.

     اين كارهایى است كه دارند مي كنند؛ در اين كار تجربه هم دارند، تلاش هم زياد دارند        مي كنند، ابزار فراوانى هم در اختيارشان هست. بايد ابعاد دشمن و ابعاد دشمنى را بدانيم تا بتوانيم بر او فائق بيائيم. البته ما مدد الهى داريم، كمك غيبى داريم بدون شك؛ اين را انسان دارد مشاهده مي كند؛ لكن ما مادامى كه هوشيارانه، آگاهانه در ميدان نباشيم، تدبير لازم را به كار نبريم، كمك الهى به سراغ ما نخواهد آمد.

بيانات مقام معظم رهبری در ديدار اعضای مجلس خبرگان رهبری   1388/7/2

 

ماهيت جنگ نرم دربرابر نظام اسلامي

يكي از مسئولان طراز اول كشور رژيم صهيونيستي غاصب اسرائيل ، در سال گذشته توصيه‌اي به آمريكايي‌ها كرد . اين توصيه كاملاً در مطبوعات خارجي و اينترنت منعكس شد و امر پنهاني و مخفيانه اي نيست . توصيه وي به آمريكايي‌ها اين بود كه بيهوده وقت خود را با عراق و كره شمالي و كشورهايي از اين قبيل تلف نكنيد . مسئله اصلي شما ايران است . اگر خاورميانه را مي‌خواهيد وقتتان را مصروف عراق نكنيد ، سراغ ايران برويد ، كانون و سرچشمه آنجاست ، اما ايران مثل عراق و كره شمالي و افغانستان نيست كه بتوان با حمله نظامي آن را تسخير كرد. نظام و حكومت اسلامي به مردم متكي است ، مردم آن را حفظ كرده اند . بايد كاري كنيد كه مردم آن را رها كنند . راهش اين است كه مردم را با ترويج فرهنگ و ادبيات غربي و فرهنگ و تربيت آمريكايي ، به واگرايي نسبت به دين و فرهنگ و سنت و تاريخشان سوق داد . وقتي مردم اين تعلقات را رها كردند ، بعد از گذشت چند سال ، بدون اين كه سرمايه اي صرف كنيد ، با يك حمله و تحرك احياناً نظامي مختصر ، مي‌توانيد اين مانع بزرگ ، يعني نظام اسلامي را از سراه برداريد.                                                                 

                                                     بیانات در دیدار جوانان سیستان وبلوچستان  1381/12/6

 

 

عوامل شكل گيري جنگ نرم

١-  با وقوع انقلاب اسلامي در ايران ، يكي از ستونهاي حافظ منافع آمريكا در منطقه فرو ريخت. اقدامات نظامي ، تروريستي و تحريم هاي اقتصادي نتوانست انقلاب را در مقابل آمريكا به زانو درآورد.

2- در دهه 90 ، با فروپاشي شوروي ، آمريكا بدنبال تك قطبي كردن جهان و تثبيت هژموني خويش با  بهره گيري از همه ظرفيتهاي سخت و نرم خود شد.

٣ در مسير حركت سرمستانه آمريكا ، با مانع جمهوري اسلامي ايران برخورد كرده و در
شكل گيري هژموني با چالش جدي مواجه شد.

 

4- در فرآيند تحقق اهداف انقلاب اسلامي ، جمهوري اسلامي ايران از اركان قدرت لازم براي ايستادگي در مقابل آمريكا برخوردار شده بود.

1/4) قدرت نرم جمهوري اسلامي توانسته بود گفتمان انقلاب اسلامي را در جهان مطرح و
         نقش بازيگري براي آن در صحنه بين الملل ايجاد نمايد.

2/4) قدرت سخت جمهوري اسلامي با بهره گيري از تجارب دفاع مقدس توانسته بود نقش
         بازدارندگي موثري براي آن  ايجاد نمايد.

3/4) با افزايش قيمت نفت و افزايش ثروت ملي و پيشرفتهاي چشمگير علمي و فن آوري
         كشور ، قدرت اقتصادي ارتقاء يافت.

5- آمريكا براي مهار قدرت جمهوري اسلامي از راهبرد جنگ نرم استفاده مي كند.لذا جنگ نرم آمريكا در حقيقت يك اقدام پدافندي در مقابل انقلاب اسلامي است.

 

ويژگيهاي جنگ نرم

1ـ اقدامات خود را آشكار و علني انجام مي‌دهد و در شكل و بستر قانوني عمل مي‌نمايد.

2ـ پديده جنگ نرم بطئي ، آرام و خزنده عمل نموده ، به طور تدريجي در جامعه شكل مي‌گيرد و افراد به سختي متوجه تكوين آن مي‌گردند.

3ـ جنگ نرم يك جنگ نامحسوس است ، يعني ماهيت جنگ در آن پيدا نيست.

4ـ مسالمت آميز بوده و جنبة غير خشونتي دارد و لذا در برخوردهاي سطحي حساسيتي را در جامعه و حكومت بر نمي‌انگيزد.

5ـ از ابزارها و روشها و بستر هاي فرهنگي ، سياسي و اجتماعي مثل رسانه ها ، احزاب ، تشكل‌هاي صنفي و قشري ، سازمان‌هاي مردم نهاد ، مراكز فرهنگي ، هنري و آموزشي و غيره استفاده مي نمايد.

6ـ جنگ نرم ، جنگي است ميان دانشگاه و انديشه ورزان كشور با مراكز تئوري پردازي دشمن.

7ـ رسانه ها به عنوان ستون اصلي شاكله جنگ نرم و ابزار فرهنگي كاربردي جهت تأثير گذاري بر افكار عمومي ، ركن اساسي مبارزه را تشكيل مي‌دهند.

8ـ در براندازي نرم از رسانه هاي داخلي كشور براي ساقط كردن حاکمیت همان کشور استفاده مي‌شود.

9ـ مخاطب جنگ نرم عموم مردم هستند و قشر خاصي را در بر نميگيرد.

10ـ معمولاً اهداف اصلي پنهان دارد و منافقانه عمل ميشود . لذا درك سازماندهي پنهان مجريان آنها به راحتي امكان پذير نيست و گاه بسيار مشكل است.

11ـ در جنگ نرم افراد به راحتي متوجه انحراف و گرويدن به دشمن نشده و مسير صحيح را همان مي‌داند كه در آن ورود پيدا كرده و بر آن پافشاري مي‌كند.

12ـ تأثير بي نظيري در تسليم ناخودآگاه ملتها و تمكين آنها به خواست قدرت‌هاي سلطه گر دارد.

13ـ چون غفلت از اجراي توطئه در ذهنيت اجتماعي و امنيتي حاكم مي‌گردد ، سطح تأثير گذاري تهديد تشديد گرديده و مؤثرترين الگوي رفتاري تهديد امنيتي با مطلوبيت نهايي براي دشمن شكل مي‌گيرد.

14ـ ارزيابي جنگ نرم و تشخيص ميزان شكست و پيروزي در آن بسيار سخت و تقريباً غير ممكن است.

 

فرايند نفوذ و تأثيرگذاري جنگ نرم :

 

1.     پيام‌سازي

2.     مسئله‌آفريني

3.     آسيب‌سازي

4.     برنامه‌‌سازي

5.     انتقال ابزاري

6.     6. باورسازي

7.     7. بحران‌سازي

8.     8. مشروعيت‌زدايي

9.     9.اپوزيسيون‌زايی وساختارگريزي

10.                        10. ساختارسازي جديد

 

 

اهداف جنگ نرم :

1-استحاله فرهنگی

2-استحاله سیاسی وتخریب چهره های ارزشی ونهادهای انقلابی مانند سپاه وبسیج

3- ایجادناامنی ورعب وترس وشایعه

4-تفرقه واختلاف درونی

5-ترویج روحیه نا امیدی وکسالت به جای شادابی ونشاط

6- ترویج بی تفاوتی دربرابرمسائل مهم کشور

7- تقویت نارضایتی ودامن زدن به آن واختلافات قومی وسیاسی و...

8-تلاش برای بحرانی جلوه دادن اوضاع کشور

9- تضعیف ساختار سیاسی وبراندازی

 

ابزارهای جنگ نرم :

1- سایتهای اینترنتی                                                                      2- وبلاگ ها

3- روزنامه هاونشریات                                                                  4- تلفن های ماهواره ای

5- پیامک ها و بولوتوث های مختلف                                             6- فیلم های سینمائی وسریال های تلویزیونی

7- موسیقی کلاسیک وسنتی                                                           8- تئاتر

9- شب نامه هاوبرچسب های دیواری ودیوارنویسی                  10- شایعه پراکنی

11- استفاده ازمناسبت های مختلف                                               12- مقالات علمی

13- سخنرانی های مذهبی ، علمی وسیاسی                               14- استفاده ازمراکزعلمی وآموزشی

15- استفاده ازاردوهای دانشجوئی وسفرهای توریستی         16- استفاده ازتشکل های مردمی ، اقتصادی ، فرهنگی

17- NGO ها(تشکل های مردم نهاد وغیردولتی)                  18- عرفانهای نوین وکاذب

19- فرقه های گوناگون( بهائیت ، شیطان پرستی ، صوفی گری و......)             20 -ماهواره

21- توزیع انواع موادمخدروتوهم زا  و.....

 

رسانه ها  بازيگران مهم جنگ نرم

 

آمريكا و جريان صهيونيسم بين‌الملل برای عملياتی ساختن جنگ نرم و ناتوی فرهنگی عليه جمهوری اسلامی ايران، طی سال‌های گذشته راهكارهای مختلفی آزمايش كرده‌اند. سرمايه‌گذاری در رسانه‌های ديداری و شنيداری، آژانس‌های تبليغاتی و خبری و كمپانی‌های فيلم‌سازی برای ارايه‌ی تصويری سياه و خطرناك از جمهوری اسلامی ايران برای افكار عمومی جهان كه يكی از نمونه‌ها‌ی برجسته‌ی آن، ساخت و پخش فيلم ضدايرانی \"300\" بوده، گوشه‌ای از اين اقدامات به شمار می‌آيد. وفيلم های ديگری نيز دراین زمینه توليد می شود ازجمله \"فرار از تهران\" توسط كمپانی برادران وارنر.

 

مقام معظم رهبری می فرمایند:

رسانه ها و دستگاه هاي تبليغاتي و اطلاعاتي وابسته به استكبار، ميدان دارترين عناصر دشمنان استقلال ملت ها براي به آشوب كشيدن ملت ها هستند؛ براي اينكه اينها را از مسيري كه دارند حركت مي كنند، منصرف كنند.

       دستورالعمل هايشان براي گروه هاي غافل و نادان اغتشاشگر توي رسانه هاي خودشان به طور علني دارد پخش مي شود: اين جوري با پليس درگير بشويد؛ اين جوري عليه بسيج حرف بزنيد؛ اين جوري توي خيابان اغتشاش ايجاد كنيد؛ اين جوري تخريب كنيد؛ اين جوري آتش بزنيد.        1388/4/29

 

شبکه‌سازی، گزینه جدید امریکا برای مقابله با جمهوری اسلامی ایران

شبکه‌سازی رای مقابله با حکومت‌های اسلامی خصوصاً جمهوری اسلامی ایران برگزیده شده بر این گروه‌ها تمرکز دارد:

1. شخصیت‌های دانشگاهی و روشنفکران مسلمان لیبرال و سکولار؛

2. صاحب‌نظران مذهبی جوان و میانه‌رو،؛

3. فعالان اجتماعی؛

4. گروه‌های زنان فعال در مبارزات برابری جنسیتی؛

5. روزنامه‌نگاران و نویسندگان میانه‌رو.

 بر همین اساس امریکا استراتژی شبکه‌سازی خود را بر این اصول قرار داده است:

1- به چالش کشیدن مفاهیم اسلامی به وسیله ارزش‌های دمکراتیک غربی و بازتعریف اسلام مطابق برداشت خود

2- تلاش برای معکوس کردن جریان ایده‌ها و ترجمه و انتشار گسترده کتاب‌های مهم متفکران و روشنفکران غربی در میان مسلمانان با هدف ترویج اسلام غربی

3-تلاش برای گسترش انگاره‌های غربی و تفاسیر رادیکال و متعصبانه از اسلام از مسلمانان در جوامع دیگر

 4-حمایت از رسانه‌های طرفدار غرب

5- ترویج برابری جنسیتی به شیوه غربی

6- هواداری سیاسی از اسلام‌گرایان سکولار در راستای شکل‌دهی به محیط سیاسی و حقوقی جهان اسلام به شیوه غربی

(واشنگتن وی‌بس، 2005)

 

منابع انسانی درجنگ نرم :

 

استکبارجهانی و صهیونیسم بین المللی ، باهزینه های هنگفت

 ازعناصرخودفروخته ، سلطنت طلب ها، مارکسیستها ، ملی گراها ، منافقین ، گروهک های مختلف سکولارها وتکنوکرات ها ، برخی خواص ونخبگان بی بصیرت ، قدرت طلبان ، دنیاپرستان ، جریانات منحرف سیاسی داخل کشور، فرقه های انحرافی گوناگون (مثل بهائیت ) ضدانقلاب ها ومخالفین ولایت فقیه ،مخالفین شخص امام خمینی (ره ) و مقام معظم رهبری،اراذل واوباش وبرخی جوانان ناآگاه درجنگ نرم  استفاده می کنند .

 

محورهای مختلف برای براندازی نرم :

- سازماندهی گسترده و مستمر جنگ روانی - رسانه ای؛

  - تضعیف انسجام اجتماعی و احساس تعلق مردم به حاکمیت؛

  - بی اعتمادی به مسولان و کارگزاران نظام؛

  - ناکارآمد نشان دادن عملکرد مجموعه ی نظام؛

  - تشویق و ایجاد زمینه ی تغییرات سیاسی؛

  - اصلاح و آزادسازی اقتصادی با الگوي نظام‌هاي ليبرال ؛

  - تشویق و ترغیب اصلاحات آموزشی با الگوي نظام‌هاي ليبرال ؛

  - دامن زدن به اختلافات و شکاف های قومی و فرقه ای؛

  - تشویق به گسترش نقش زنان در اقتصاد و سیاست با الگوي نظام‌هاي ليبرال .

 

چرايي جنگ نرم علیه  نظام جمهوری اسلامی ازنگاه مقام معظم رهبری

 پوك کردن مسئولان و نخبگان و عموم مردم از محتواي اسلامي و انقلابي (استحاله و سلب هويت)

مهار تاثير ايران بر جهان اسلام و انزواي جهاني جمهوري اسلامي

حمله به فرهنگ اسلامي و تفكر انقلاب

برگشت به پذيرش  تحميل قدرت های غربی

بازگشت آمريكا و تسلط مجدد برمنابع مادي و معنوي ايران

تضعيف اعتماد به نفس ملي

نابودی غيرت ملي و ايمان و وحدت و همبستگي در مقابل دشمنان

بي تفاوتی ملت نسبت به آرمانها و عقايد و هدف هايش

اعتبارزدايي و مشروعيت زدايي

 ايجاد نا اميدي در مردم

 القاي ناكارآمدي بخشهاي مختلف نظام

ناكارآمدسازي يا ايجاد اختلال از طريق نيروهاي نفوذي يا تاثيرگذاري خارجي

بي ثبات سازي و براندازي نظام

 

شیوه ها وتاكتيك هاي جنگ نرم

 1) برچسب زدن برای القای چهره منفي در اذهان عمومي مانند «بنيادگرايي» و« تروريسم»

 

2) انتقال حرمت و منزلت براي قابل قبول تر كردن مانند استفاده از نمادهاي مذهبي و يا ملي

 

3) تصديق و حمايت اشخاص معروف (سياستمداران، هنرمندان، ورزشكاران، دانشمندان...)

  

4) تلطيف (مرتبط ساختن چيزي با كلمه اي پر فضيلت) غرب را مهد‌ آزادي و مدافع حقوق بشر قلمداد کردن

 

5) شايعه (انتقال شفاهي پيام با استفاده ازحساسيت بالاي جامعه بين موضوع اساسي ، زمان و مكان خاص براي برانگيختن باور تاثير در روحيه مخاطبان)

  

6) كلي گويي (ايجاد ارتباط خاص با مفهومي ويژه تا مخاطب بدون بررسي دلايل و قرائن، آن را بپذيرد) دموكراسي، آزادي، حقوق بشر و...

 7) دروغ بزرگ یا دروغ محض براي مرعوب كردن و فريب ذهن

 

8) پاره حقيقت گويي(نقل ناقص عناصر خبري شش گانه (كه، كجا، كي، چرا، چه، چگونه) یا بخشي از منبع ومحتواي پيام مانند تيترهای گزینشی خاص وبویژه حذف عنصر «چرا» ازخبر)

 

9) ايجاد تفرقه و تضاد در جبهه رقيب و ايجاد گسست و تنزل اعتماد عمومي بين مردم و نظام سياسي

  

10) ترور شخصيت افراد سياسي و فرهنگي موجه و معتبر در نزد مردم و یا تخريب خانواده و بستگان نزديك وي

 

11) شخصيت سازي براي جايگزيني شخصيت ها و رهبران اصلي جامعه (با اهداي جوايزی چون صلح نوبل و حقوق بشر و...)     

      

12) تكرار زمان بندي شده يك پيام برای القاي مقصودي معين در ذهن مخاطب مثل ضربه هاي پياپي چكش بر ميخ

 

 13) توسل به ترس و ايجاد رعب و ترسيم آينده اي مبهم و توام با مشكلات

14) مغالطه وتحریف و استفاده از اظهارات درست يا نادرست و منطقي يا غيرمنطقي

 

 15) انسانيت زدايي و اهريمن سازي از طرف مقابل برای توجيه اقدامات خشونت آميز عليه آن

 

 16) ارائه پيشگويي هاي فاجعه آميز با استفاده از آمارهاي ساختگي ولزوم «تغيير وضعيت »

 

17) اطلاعات قطره چكاني اخبار در زمان هاي گوناگون و به صورتي سريالي ولي نا منظم تا مخاطب نسبت به منبع خبر اعتماد و هم اعتياد پيدا كند

18) حذف (سانسور) بخشي از خبر برای ايجاد سوال و ابهام و خلق فضايي مناسب براي ساير تاكتيك هاي جنگ نرم به ويژه شايعه

 19) استفاده از جاذبه هاي جنسي جهت جذب مخاطبان به ويژه جوانان و غفلت از هسته مركزي و ادبيات پيام

 

20) ماساژ پيام با انواع تاكتيك ها برای ايجاد مفهوم و مقصودي خاص در ذهن مخاطب

  

21) مبالغه و بزرگ نمايي موضوع وسعي درواقعيت جلوه دادن وقايع خاص( انعكاس مبالغه آميز دستاوردهاي تمدن غربي و اغراق در ناكامي هاي كشورهاي اسلامی)

 22)ساختن يك يا چند دشمن فرضي برای محق و معتبر جلوه دادن اقدامات طرف مقابل

23) محك‌زدن براي ارزيابي اوضاع جامعه و طرز تفكر مردم درباره موضوعي خاص به عنوان زمينه طرح سوژه‌هاي بعدي

 

24)طرح ادعا به جاي واقعيت برای تداعي در ذهن مخاطب ومجبور کردن رقیب به پاسخگويي ویاتکذیب

25) فوريت‌بخشيدن ساختگي به خبر و ايجاد نوعي ايزوله‌كردن خبري مخاطب نسبت به ديگر منابع خبري

 

26)پيچيده كردن خبر براي عدم كشف حقيقت

27) افزايش قابليت تصديق خبر از طريق چيدن خبر نادرست  درميان چند خبر درست

 

28) استفاده از دوخبر واقعي براي طرح يك‌خبرساختگي( ديدار همزمان دو هيات سياسي از آمريكا و ايران درسوریه با مقامات سوري )

 

29) استفاده از عاطفه واحساسات گيرندگان پيام ( تهييج توسط رسانه های بیگانه وسایت های اینترنتی در قتل ندا آقا سلطان  و... )

 

30) فریب و دست‌كاری در منطق مخاطب (محدود کردن دایره‌ی انتخاب وگزینه‌های مقابل مخاطب وایجاد \"خلأ فكری\")

 

31) تردیدافكنی و جایگزینی منابع(\"نرم‌سازی ذهن\" طرف مقابل برای عملیات بعدی به ویژه تشكیك در كارآمدی‌ و نتیجه‌بخشی یك رفتار)

 

32) طراحی ادبیات مناسب (طراحی پیام مورد نظربا توجه به شاكله‌ی ذهنی و روانی مخاطبان)

 

33) الگوسازی از سبك زندگی غربی القای هم‌زادپنداری یا هم‌زادسازی با قهرمانان آمریكایی و شخصیت‌های سینمایی وكارتونی مانند سوپرمن و...

 

مهمترين محورهاي عمليات رواني دشمن در كلام رهبر معظم انقلاب

1- مرعوب كردن مسئولين، شخصيتهاي سياسي و نخبگان كشور

2- تضعيف اراده عمومي مردم.

3- تغيير درك صحيح مردم از واقعيت هاي موجود جامعه.

4- سلب اعتماد ملت از مسئولين كشور.

5- ترويج شايعه تحريم و فشار اقتصادي بر كشور.

6- ترويج شايعه بكارگيري ابزار خشونت بر عليه ملت ايران.

7- عوض كردن جاي متهم و مدعي با ابزار تبليغاتي و رسانه اي.

8- ترساندن ملت هاي منطقه از ملت ايران و انقلاب اسلامي.

9- دامن زدن به اختلافات مذهبي، قومي، جناحي، سياسي و

رقابت هاي صنفی.                                        اول فروردين 86- مشهد مقدس

 

آسيب شناسي زمينه هاي وقوع جنگ نرم

1ـ بيش از 90% منابع درسي و پژوهشي رشته هاي علوم انساني كاملاً غربي است و اين زمينه فكري لازم براي پذيرش فرهنگ غرب را فراهم نموده است.

2ـ گسترش كمي رشته هاي علوم انساني و افزايش دانشجويان آن بدون توجه به حل تناقضات بين ريشه علوم انساني غربي كه اومانيستي و سكولاريستي است با اسلام  كه بر محور توجه به ذات باريتعالي است.

3ـ عدم وجود منابع فكري كارآمد و به روز در دانشگاهها و منسوخ بودن منابع مباحث علوم انساني در دانشگاههاي كشور در خود جوامع علمي غرب (عقب ماندگي منابع علوم انساني).

4ـ برخي اساتيد دانشگاه خواسته يا ناخواسته سالهاست كه خود به عنوان مهرههاي تئوريك جنگ نرم عمل مينمايند.

5ـ خودباختگي برخي اساتيد و روشنفكران كه تحت تأثير فرهنگ غرب قرار گرفته اند.

6ـ عدم باور وقوع جنگ نرم و توهم پنداشتن آن كه سالهاست در اتاقهاي فكر آمريكا ، اروپا و اسرائيل كليد زده شده توسط بسياري از نخبگان خودي.

7ـ عدم انسجام در ديدگاههاي سياسي ، اجتماعي و فرهنگي رسانه ها ،احزاب و كارگزاران نظام ج.ا.ا در خصوص مقابله با جنگ نرم.

8ـ وجود ريشه ها و آثار غرب زدگي در عرصه هاي فرهنگ ، هنر و رسانهاي كشور.

9ـ درگيري و مناقشات سياسي و جناحي در كشور.

10ـ نفوذ ايادي دشمن ، مرعوبين و غرب زدگان در اركان نظام ، مطبوعات و تشكل هاي غير دولتي.

11ـ عدم آشنايي نسل جوان با مباني انديشه اسلامي ، فرهنگ ملي و سابقه جنايات غرب و آمريكا در ايران و جهان.

12ـ گسترش دسترسي مردم بويژه جوانان به اينترنت ، ماهواره و تلفن هاي بين المللي.

13ـ ترويج شهوات ، بي بند و باري ، ولنگاري (اباحه گري) در جامعه و دگرگوني در ارزشهاي اخلاقي و اجتماعي بويژه در روابط دختر و پسر.

14ـ وجود برخي تنگ نظريها و رفتارهاي نامناسب در برخورد با جوانان و زمينههاي انسداد سياسي و فرهنگي در بين برخي مسئولين و نيروهاي مذهبي.

15ـ وجود تورم و گراني ، فقر ، فساد و تبعيض در كشور و زمينه ساز بودن آنها براي بحران ها و شورهاي اجتماعي.

16ـ وجود پاره فرهنگ هاي قومي ، مذهبي و نژادي در كشور.

17ـ امتداد قومي و نژادي حاشيه نشينان مرزي به بيرون از مرزها و تأثيرپذيري فرهنگي و رواني آنها.

18ـ تغييرات دموگرافيكي جمعيت ايران از قبيل جوان بودن جمعيت ، به هم خوردن توازن جنسيتي در سطح نظام اجتماعي ، بالا رفتن سن ازدواج ، به وجود آمدن طبقه متوسط خرده بورژوا و غيره .

 

آرايش صحنه ي مقابله با جنگ نرم :

1- نخبگان فكري بايد به ميدان جنگ نرم بيايند.

2- اساتيد دانشگاه فرمانده جبهه ي جنگ نرم هستند كه بايد مسايل كلان را ببينند ، دشمن را درست شناسايي كنند ، هدفهاي دشمن را كشف كنند، احياناً به قرارگاههاي دشمن سر بكشند، بر آن اساس طراحي كنند و بر اساس طرح حركت كنند.

3- دانشجويان افسران جوان جبهه ي جنگ نرم هستند كه فكر دارند، عمل دارند ، در صحنه حضور دارند ، اوضاع را مي بينند ، در چهار چوب عمل مي كنند و در اتاقهاي فكرشان راه كار پيدا مي كنند.

ه ) وظيفه نخبگان فرهنگي و هنري در مقابله با جنگ نرم : 

١ تلاش و مجاهدت براي فهم درست و صواب حوادث فتنه گون.

2-  تبليغ و تبيين حقايق براي مردم.

3- گره گشايي در عالم فرهنگ براي باز كردن حقيقت و باز كردن گره هاي ذهني.

4- پرهيز از شيوه هاي سياسي ، شيوه هاي سياستگران و سياستمداران در تبليغ
كار فرهنگي .

 

اهداف مقابله با جنگ نرم :

١ پيشگيري از توفيق دشمن در دست يابي  به بي ثبات سازي سياسي ، اجتماعي و فرهنگي نظام.

٢ پيش دستي در تصرف (تأثير گذاري ) قلب (با محبت ، عطوفت و اعتمادسازي) و ذهن (با اقناع سازي و رفع شبهات ) جمعيت خاكستري جامعه هدف و جلوگيري از فريب آنها توسط دشمن و عوامل آنها.

٣- جلوگيري از كند شدن سرعت حركت پيشرفت و عدالت در عرصه هاي علمي ، اقتصادي و سازندگي كشور بويژه در عرصه ي علم ، پژوهش و فناوري.

4- تقويت روحيه ملي ، ايجاد نشاط و اميدواري به آينده و مقابله با هر گونه اقدام يأس آفرين در جامعه و در بين نيروهاي خودي حاضر در صحنه.

5- عمق بخشي مقابله با جنگ نرم از طريق بسيج همه امكانات و منابع انساني ، فرهنگي ، هنري و رسانه اي و فرهيختگان و نخبگان مومن به انقلاب ونظام.

6- واكنش سريع در مقابله با حوادث ايجاد شده توسط دشمن به منظورجلوگير ي از ايجاد رخنه در جامعه و حاكميت.

7- تهاجم مستمر فكري ، فرهنگي و سياسي به دشمن ، مباني و پايگاههاي فكري و فرهنگي وعوامل داخلي آن .

 

 

 

اصول و قواعد اساسي مقابله با جنگ نرم :

١- تبديل جنگ نرم دشمن به فرصتي براي افزايش قدرت نرم

 ٢- خلع سلاح رواني اپوزيسيون

 ٣- گسترش دامنه و شمول فعاليت هاي فرهنگي و افزايش محصولات فرهنگي تأثيرگذار بر جامعه و جوانان

 ٤- استفاده از ديپلماسي عمومي (ديپلماسی عمومی شيوه‌ای نوين در راستای تحقق سياست‌خارجی كشورهاست كه در آن بر ارتباط بی‌واسطه و تأثيرگذاری بر افكار عمومی ملت‌ها به‌جای رابطه با دولت‌ها برای پيشبرد اهداف و منافع يك كشور تأكيد می‌شود)

 ٥- استفاده از راهبردهاي ويژه در مورد اقوام و اقليت ها

٦- عمليات رواني متقابل

7- ايجاد انسجام و اتحاد در بين اركان و اعضاي واحدهاي سازمان يافته خودي موجود در صحنه.

8- ايجاد هماهنگي بين واحدهاي سازمان يافته موجود در صحنه با واحدهاي پشتيباني كننده ، تقويت كننده و هدايت كننده موجود در بيرون صحنه هم در سطح سپاه و هم با نهادها و سازمانهاي ديگر .

9 پيوستگي و انسجام در عوامل رواني ، فرهنگي ، سياسي ، اجتماعي ، رسانه اي و هنري براي حمايت تبليغي و اقناع سازي و روشنگري از صحنه عمليات مقابله با جنگ نرم.

10 توسعه رهبري و هدايت (سامانه فرماندهي و كنترل ) در سطوح مختلف مقابله با جنگ نرم و در ارتباط با نيروهاي موجود در صحنه.

11 اشراف و برآورد اطلاعاتي از ترتيب نيرو ، توانائي ها ، تحركات ، آسيب پذيري هاي كليه نيروهاي غير خودي و عوامل دشمن در صحنه جنگ نرم .

12 بررسي و برآورد دقيق و به روز از فضاي كلي حاكم بر صحنه عمليات جنگ نرم شامل ديدگاهها و نگرشها ، ضعفها و قوتهاي نهادهاي رسمي ، مسايل صنفي ، آسيب پذيريهاي قابل استفاده توسط غيرخودي ها و وضعيت جمعيت خاكستري .

13 پيش بيني سناريوهاي احتمالي از تحركات و اقدامات آينده نيروهاي غير خودي در هر صحنه.

14 مقابله با جنگ نرم در هر صحنه بايد متكي بر ساختارهاي اجتماعي موجود در آن صحنه شكل بگيرد. اعم از ساختارهاي رسمي يا مردمي ، تشكلي و ياسمن ها.

15- تجهيز ، آموزش( توانمند سازي ) و سازماندهي ( شبكه سازي) نيروهاي مومن و فداكار براي حضور در صحنه هاي مختلف مقابله با جنگ نرم .

16- قابليت پاسخگويي سريع و مطمئن به تحركات نيروهاي غير خودي با خود اتكايي و تجميع ساز                 و كارهاي پشتيباني و مقابله با جنگ نرم در سطح رده هاي بسيج موجود در صحنه دانشگاه.

17- قابليت خلق توانايي هاي جديد ، ايجاد محيطي خلاق و به دست گرفتن ابتكار عمل نيروهاي خودي حاضر در صحنه.

18- داشتن موضع تهاجمي وابتكار عمل در صحنه (سيال سازي محيط عملياتي ) و پرهيز از انفعال  و موضع پدافندي صرف در مقابل دشمن و تحركات نيروهاي غير خودي .

19- امكان تمركز روي نقاط ضعف دشمن و نيروهاي غير خودي و كاهش آسيب پذيري در برابر  قابليت ها وتوانمنديهاي آنان (كشاندن جنگ به حوزه آسيب پذيري هاي دشمن وتوانمنديهاي خودي)

20- بالا بردن هزينه هاي دشمن و نيروهاي غير خودي وكاهش هزينه هاي خودي .

 

روش هاي مقابله با جنگ نرم دشمن براساس رهنمودهای مقام معظم رهبري

 ١ توجيه جوانان و دانشجویان و دادن قدرت تحليل به آنان.

2- ایجاد توان كار و نشاط با اميد بخشيدن و فضاي محيط درس و دانشگاه را فضاي اميد كردن.

3- ميدان دادن به دانشجو براي اظهار نظر و تشكيل كرسي هاي آزاد انديشي .

4- محيط دانشگاه را محيط معنويت كردن.

5- رساندن كشور به نقطه اي از لحاظ علمي ، اقتصادي و امنيتي كه امكان آسيب پذيري‌اش نزديك به صفر باشد.

6- مواظبت و جلوگيري از تزلزل در كار علمي دانشگاه.

7- رفتار مدبرانه و فكورانه و بدون تندروي ، افراط و تفريط در قضاياي پيش رو.

8- بازيابي حقيقي هويت اسلامي ايراني.  

 

 

بصیرت مهمترین عامل مبارزه باجنگ نرم

 1. تأكيد بر اصل بصيرت

۲.اهمیت وفایده بصیرت(حركت آگاهانه، خنثي شدن توطئه دشمنان، گمراه نشدن و تمييز حق از باطل)

3. ابعاد بصيرت (\"1. بصيرت در هدف، 2. بصيرت در وسيله، 3. بصيرت در شناخت دشمن، 4. بصيرت در شناخت موانع راه، 5. بصيرت در شناخت راه‌هاى جلوگيرى از اين موانع و برداشتن آنها؛)   

 4. بصيرت دشمن شناسي ( شناخت استكبار جهاني و ابعاد دشمني و چگونگي تحركات آن و فریب نخوردن ازلبخند آمريكايي)

 

 

ظرفيت هاي جمهوري اسلامي ايران

 1: قدرت باور و ايمان؛ قدرت ايمان، نظامي قدرتمند از جمهوري اسلامي ايران ساخته است.

2: قدرت رهبري بالا بویژه در شرايط بحراني ؛ رهبري اسلامي جايگاهي است كه با تقواترين و عادل ترين مجتهدان به آن دست پيدا مي كنند و مؤيد به تأييدات الهي است و در عرصه بحران و خطر، قدرت مديريت رهبري معظم انقلاب و حضرت امام (ره) بارها به اثبات رسيده است.

3: همبستگي ؛ مردم مسلمان ايران از همبستگي ملي برخوردارند و هر جا به حضور نياز بوده است، در ايفاي نقش خدمتگزاري به اسلام و نظام آمادگي كامل داشته اند.

4: موقعيت برتر جغرافيايي ؛ و توان مسدود كردن بزرگترين شاهراه ترانزيتي انرژي سوخت در تنگه هرمز از مولفه هايي است كه قدرت مهمي به ايران مي دهد.

5: توانمندي بالا ؛ در ابعاد مختلف نظامي و تأثيرگذاري پنهان و آشكار منطقه اي به همراه پيشروي در صنايع برتر نظامي

6. توانمنديها و كيفيت نيروي انساني مومن،

7. قدرت الهام بخشي به جنبش هاي منطقه اي و...

 

 

منابع قدرت نرم جمهوري اسلامي (براي مقابله با جنگ نرم )

1- دين اسلام و مذهب تشيع به ويژه در ابعاد

1/1- فرهنگ عاشورايي و روحيه شهادت طلبي

2/1- فرهنگ انتظار و اميد به آينده

3/1- ولايت مطلقه فقيه و نظام ولايي

2- قدرت معنوي و اخلاقي

3- توان و سابقه فكري ، فرهنگي و تمدني

4- قدرت علمي و فناوري در حال شكوفايي

5- استحكام داخلي و كارآمدي نظام

6- سرمايه اجتماعي

7- مردم سالاري ديني

8- قدرت بسيج كنندگي (توان ايجاد جنبش هاي اجتماعي)

9- ظرفيت مديريت نرم افزاري تهديدات و بحرانها.

10- استقامت و پايداري بر اصول و ارزشهاي اسلام ناب محمدي (ص)

11- ظلم ستيزي و دفاع از حقوق مظلومين و مستضعفين در جهان.

 

روشهاي مقابله با جنگ نرم :

الف )روشهاي انساني ، احسان و اكرام براي جذب :

1- ظاهر شدن نيروهاي خودي در صحنه دانشگاه در چهره مدافع حقوق اساتيد و دانشجويان در مسايل صنفي و به دست گرفتن پرچم مطالبات عادلانه و جلوگيري از پرچمدار شدن نيروهاي غير خودي  در مطالبات صنفي و اجتماعي.

2-تقويت روابط عاطفي و محبت آميز ، احسان و اكرام و حسن خلق با اساتيد و دانشجويان دانشگاه.

3- بهره گيري از كليه روشهاي ارتباطات اجتماعي متناسب با شرايط زمان ، مكان ومخاطب شامل ارتباط چهره به چهره ، ارتباط مشاركت پذير ، ارتباط مجازي و الكترونيكي ، مستقيم و غير مستقيم ، رسمي و غير رسمي ، افقي و عمودي و غيره.

4- ايجاد اميد و نشاط و نگاه خوشبينانه به آينده در بين دانشجويان ومردم براي مقابله با
جنگ نرم.

5- معنوي كردن فضاي دانشگاه و اجراي برنامه هاي جذاب معنوي براي دانشجويان.

6- راه انداختن دانشجويان جوان در فضاي هيجان ، نشاط و حركت كه طبيعت آنهاست وآن وقت فكرصحيح منطبق بر اصول علمي،مفاهيم صحيح وپرهيز ازكارهاي صوري وشكلي به آنها دادن.

7- شبكه سازي اجتماعي درون دانشگاه با مسئوليت دادن به هر يك از نيروهاي خودي                     براي جذب 5 تا 10 نفر.

8- توسعه فضاي علمي ، فرهنگي و اجتماعي دانشگاه با برگزاري جشنواره ها ، المپيادهاي علمي ، فرهنگي ، ورزشي و هنري، اجراي اردوهاي سازندگي ، زيارتي و سياحتي و فعال سازي تشكلهاي مددكاري و خدمت به محرومان در بين دانشجويان.

 

ب )روشهاي اقناع سازي و روشنگري :

1- برپايي كرسيهاي آزاد انديشي توسط اساتيد ودانشجويان خودي دردانشگاه وگسترش فضاي عقلاني تحليل و بررسي اوضاع كشور به شكل هدفمند و هدايت شده به علاوه نقد علوم انساني غير اسلامي دانشگاه ها بعنوان زير بناي اعتقادي و ارزشي جنگ نرم دشمن و ضرورت و نحوه اصلاح آن.

2- برخوردهاي منطقي متكي بر فكر، تدبير و تأمل و پرهيز از افراط و تفريط با عوامل                         پياده نظام جنگ نرم.

3- روشنگري و اطلاع رساني به موقع ، عالمانه و هنرمندانه در تبيين مسايل وحوادث ، مقابله با شايعات و اقناع سازي نسبت به آنها با بهره گيري از روشهاي مختلف به ويژه مناظره.

4- بهره گيري از توابين حوادث اخير جهت اقناع سازي و روشنگري به شكل هدفمندو
كنترل شده.

5- رسانه ها بايد براي جريان سازي مثبت به نفع خودي و مقابله با جريان سازي دشمن آماده شوند و نقش هدايت ، كنترل و نظارتي خود ومديريت افكار عمومي را بر عهده بگيرند.

ج )روشهاي مديريت فتنه ها ( حوادث) :

١- جلوگيري از كند شدن يا توقف حركت علمي ، سازندگي و پيشرفت كشور به ويژه در دانشگاهها.

2- جلوگيري از ايجاد فضاهاي هيجاني و احساسي توسط دشمن در سطح دانشجويان در عين حال ايجاد وضعيتي براي بروز عواطف و هيجانات و ابراز عقايد بدون ترس و اضطراب به منظور ايجاد تعادل رواني اجتماعي در بين دانشجويان.

3- از آنجا كه درجنگ نرم هدف تصرف قلب(كانون احساس و عاطفه )و مغز(كانون تفكر وانديشه) توده ها است، لذا كليه روشها بايد معطوف به جلوگيري از تصرف قلب و مغز توده ها توسط دشمن و تأثير گذاري بر قلب و مغز آنها توسط نيروهاي خودي مي باشد.

4- فضاي دانشگاه را نبايد گذاشت به هيچ وجه امنيتي شود و در حوادثي كه روي مي دهد بايد به طورجدي از تشديد خشونت جلوگيري كرد.مقابله باجنگ نرم بايد با ابزار و روشهاي نرم
انجام شود.

5- چون در جنگ نرم تشخيص خودي از غير خودي بسيار دشوار است لذا بايد افرادي براي حضور در خط مقدم اين جبهه قرار بگيرند كه كارشناس و خبره باشند و مراحل روانشناسي جنگ نرم را به خوبي بدانند.

6- در جنگ نرم اغلب نيروهاي پياده نظام دشمن در صحنه نبرد از نوع خودي هستند كه بنا به دلايلي  فريب خورده و بعضاً ناآگاهانه به اردوگاه دشمن پيوسته اند.

٧- ايجاد آمادگي و همراهي نخبگان و فعالان سياسي فرهنگي علمي و هنري ودستگاههاي ذيربط علمي فرهنگي و حتي قضايي و امنيتي (اطلاعاتي ) در جنگ نرم ضروري است.

8- دشمن در جنگ نرم بر بسترهاي اجتماعي كه همان آسيب هاست تهديد خود را عملي            مي نمايد. لذا رصد اين آسيب ها ، مرتفع نمودن آنها و پرهيز از بهانه دادن به دست دشمن يا عوامل آن ضروري است.

9- با توجه به خلأ قوانين جزايي در خصوص برخورد با براندازان و كودتاگران نرم اصلاح قوانين در پشتيباني از نيروهاي خودي و مقابله با عوامل دشمن در جنگ نرم با رويكرد قضايي
ضروري است.

 

د )روشهاي تحكيمي ، بنيادي و زيرساختي:

1- اقدام همه جانبه و همگاني براي نهضت توليد علم و جنبش نرم افزاري به منظور وقوع يك رنسانس و نوزايش علمي براي بازگشت به منابع اصيل خود ، بازخواني آنها و زدودن زنگار چند ساله از آنها.

2- طراحي فرمولهاي نوين از ميان منابع غني اسلامي كه قادر به حل مشكلات و پاسخگويي نيازهاي جامعه امروز باشد با همكاري و تعامل بين حوزه و دانشگاه.

3- تقويت بنيه اخلاقي و علمي اساتيد در جهت ارتقاء قدرت نرم و امنيت كشور و اصلاح نظام
گزينش استاد.

4- فراهم كردن زمينههاي آشنايي و شناخت كامل آرمانهاي انقلاب اسلامي توسط اساتيد و ايجاد زمينه هاي مسئوليت پذيري اساتيد در انتقال تئوريك آنها به دانشجويان.

5- توانمندسازي اساتيد و دانشجويان براي مقابله با تهديدات نرم افزاري عليه انقلاب اسلامي از طريق راه اندازي رشته هاي تحصيلي خاص و برگزاري دوره ها و كارگاههاي آموزشي و پژوهشي آزاد.

مطالعه و تحقيق اساتيد و دانشجويان در مورد غرب ، علوم غربي و مباني آن و نمايش تناقضات و تضادهاي دروني آنها.

7- شناخت مستمر و به روز دشمني هاي با اسلام و آماده سازي اذهان عمومي براي مقابله با جنگ نرم.

8- انتصاب مديريتهاي دانشگاهها از ميان كساني كه آگاهي و شناخت عميقي نسبت به مواضع غرب در پديده جنگ نرم دارند.

9- فراهم كردن زمينههاي لازم براي روشنگري و اطلاع رساني اساتيد در سطح بين المللي .

10- توجه به رسانه ها ، آماده سازي و تقويت زير ساختهاي فرهنگي آنها براي كارسازي در مقابله با جنگ نرم.

11- ارتقاء سطح آگاهي و بينش عميق اصحاب رسانه از نظر علمي و تئوريك.

12- ورود به فضاي مجازي از طريق ايجاد سايت ، وبلاگ ، شبكه سازي و غيره براي پاسخگويي به هجمه دشمن.

هـ : روشهای کمک به کارآمدسازی نظام :

1- نیاز سنجی :

شناخت خلاء ها ، آسیب پذیریها ، تحلیل محیطی و تشخیص نیازهای آینده ، بررسی عوامل ناکارآمدی ها ، تعیین اولویت ها

2 سیاست پژوهی :

ایده پردازی ، ایده یابی ، مطالعه و تحقیق در زمینه نیازها

3 سیاست پردازی :

بومی سازی سیاستها و طرحها ، ارایه سیاستها و طرحهای پیشنهادی ، کمک به سیاست سازی و طراحی ، گفتمان سازی ، طراحی و پیاده سازی گفتمان رهبری .

4 مشاوره و توانمندسازی :

توسعه منابع انسانی بسیج ، مشاوره به دستگاهها ، توانمند سازی مدیران و کارشناسان .

5 اجرا :

بسیج سازندگی ، قرب ، دانشگاههای سپاه ، بسیج علمی ، بسیج فرهنگی .

6 ارزیابی و بازخوردگیری :

نقد سیاستها ، مطالبه گری از مسئولین ، پیشنهادات اصلاحی و تکمیلی.

7 ساماندهی هسته ها و ایجاد شبکه ی کمک به کارآمد سازی نظام در بسیج اقشار و متخصصین.

الزامات مقابله با جنگ نرم :

بديهي است عملياتي شدن هر راهبرد و تحقق هر هدف منوط به تأمين الزامات مورد نياز آن راهبرد يا هدف مي باشد. الزامات مقابله با جنگ نرم در سه بعد سازمان ، امكانات و تجهيزات و توانمندسازي قابل بحث و بررسي است.

الف) سازمان :

١ ايجاد قرارگاه مركزي مقابله با جنگ نرم در سطح راهبردي و عملياتي .

٢ تشكيل ستادهاي هماهنگي و پشتيباني در مركزيت و در استانها با حضور سپاه ، بسيج و وزارتخانه هاي علوم و بهداشت و درمان دانشگاه آزاد   نهاد نمايندگي رهبري در دانشگاهها صدا و سيما و كليه تشكلهاي همسوي اساتيد ، دانشجويان و پزشكان.

3 ـ تشكيل قرارگاههاي تاكتيكي در هر صحنه (دانشگاه)با حضور بسيج اساتيد ، بسيج دانشجويي ، جامعه اسلامي اساتيد، جامعه اسلامي دانشجويان ، انجمنهاي مستقل دانشجويي ، جنبش عدالت خواه ، نهاد نمايندگي رهبري و رياست دانشگاه .

٤ ساماندهي تركيب نيروي خودي براي مقابله با جنگ نرم در سه بخش :

1/4) نيروهاي درگير شامل نيروهاي حاضر در صحنه جنگ نرم كه فعلاًَ بسيج اساتيد ، دانشجويي و جامعه پزشكي است و احتمالاً در آينده ممكن است به ساير اقشار سرايت
پيدا نمايد.

2/4) نيروهاي پشتيباني مستقيم شامل نيروهايي كه مستقيماً از عمليات مقابله با جنگ نرم نيروهاي حاضر در صحنه پشتيباني مي كنند. از قبيل نيروهاي سايبري و ديجيتالي (فاوا) ، عمليات رواني ، اطلاع رساني ، هنر و تبليغات و رسانه ها ( خبر گزاري ، روزنامه ، سايت مجازي ، صداو سيما)

3/4) نيروهاي پشتيباني غير مستقيم شامل نيروهايي كه پشتيبانيهاي عمومي مورد نياز نيروهاي درگير در صحنه عمليات مقابله با جنگ نرم را فراهم مي آورند.5- تشكيل قرارگاههاي تاكتيكي در هر صحنه (دانشگاه)با حضور بسيج اساتيد ، بسيج دانشجويي ، جامعه اسلامي اساتيد، جامعه اسلامي دانشجويان ، انجمنهاي مستقل دانشجويي ، جنبش عدالت خواه ، نهاد نمايندگي رهبري و رياست دانشگاه .

5- تشكيل كانون تفكر دركنار هر قرارگاه درهر سطح متشكل از نيروهاي فرهيخته و نخبه مومن به انقلاب جهت ايده پردازي ، سياست سازي ، تحليل و بررسي و ارايه راه كار ضروري است.

ب ) تجهيزات و امكانات :

١ تأمين نيروي انساني مومن ، با انگيزه و مخلص از محيط درگير مقابله با جنگ نرم با تامين هزينه‌هاي نيروي انساني براي بسيج دانشجويي و اساتيد و جامعه پزشكي.

2- تأمين تجهيزات فناوري اطلاعات (لب تاپ و غيره ) و ارتباطات (SMS  ، بلوتوث و ... ) مورد نياز بسيج دانشجويي و بسيج اساتيد و جامعه پزشكي .

3- ساخت سوله هاي پژوهشكده هاي بسيج در دانشگاهها ، به ترتيب اولويت .

4- تأمين اعتبار پرداخت وام براي هر يك از بسيج اساتيد و بسيج دانشجويي هر دانشگاه براي كمك به دانشجويان معسر.

5- تأمين اعتبار براي فعاليتهاي مددكاري بسيج اساتيد و بسيج دانشجويي در دانشگاهها براي كمك به موقع به دانشجويان نياز مند قبل و بعد از حوادث.

6- تأمين امكانات چاپ و نشر (مكتوب و CD  ) براي نواحي بسيج دانشجويي و اساتيد و
جامعه پزشكي.

 

ج) توانمند سازي نيروهاي خودي :

1/ج) آمادگيهاي فردي (اعتقادي ، روحي و انگيزشي):

١ توجيه ، اقناع سازي و آماده سازي روحي ،رواني و اعتقادي نيروهاي خودي حاضر در صحنه.

2- ارتقاء آمادگي هاي جسماني دانشجويان و آشنايي با شرايط سخت جهت تقويت صبر ، توكل ، جسارت اقدام و بالا بردن آستانه تحمل آنان در فتنه ها و آشوب ها.

3- ايجاد اعتماد به نفس ، خودباوري و اطمينان نسبت به توانايي نيروهاي خودي در مقابله با جنگ نرم دشمن و شكست حتمي هژموني آمريكا با توكل به خداوند متعال.

4- اقناع سازي و پذيرش اجتناب ناپذيري وجود فتنه و فتنه انگيزي (جنگ نرم ) در شرايط كنوني انقلاب (دوره آخر الزمان)با دلايل عقلي و نقلي.

2/ج) آمادگيهاي تكنيكي و مهارتي :

١ آموزش نظري و معرفتي نيروهاي خودي به منظور آمادگي براي مقابله با شبهه افكني ها ، شايعات و اعتبار زدايي از باورها و ارزشها.

2- تكنيك هاي روان شناختي و ارتباطات اجتماعي جهت تأثير گذاري وجذب جامعه خاكستري.

3- اصول و قواعد اقناع سازي ، گفتگو و مباحثه.

٤- آموزش تكنيكهاي عميات رواني و عمليات ضد جنگ رواني .

5- آموزشهاي فرهنگي و هنري جهت تأثير گذارتركردن پيامهاي اقناعي.

6- تاكتيك هاي بهره گيري از فضاي مجازي و فناوريهاي اطلاعات و ارتباطات.

7- آموزش تاكتيكهاي پيشگيري ، كنترل و مقابله با فتنه و آشوب .

8- آموزش روشهاي جمع آوري و تجزيه و تحليل اطلاعات جنگ نرم و روشهاي حفاظت اطلاعات.

9- توجيه نيروها ي خودي نسبت به توانمنديها و آسيب پذيري هاي دشمن ونيروهاي غير خودي درگير در جنگ نرم.

10- آموزش فنون،راهبردها ، تاكتيكها و تجهيزات مورد استفاده دشمن و نيروهاي غير خودي در جنگ نرم (آيين متجاوز در جنگ نرم ) .

11- برگزاري كلاسهاي پاسگاه فرماندهي ، شبيه سازي و بازي جنگ ويژه جنگ نرم جهت ارتقاء مهارت و توانمندي هاي نيروهاي خودي .

12- اجراي عمليات هاي پيشگيري و باز دارندگي جنگ نرم در ابعاد فرهنگي ، سياسي ،
اجتماعي و رسانه اي.

 

دبیرخانه مقابله با جنگ نرم

 

 

 

 

 

روابط عمومی بازدید : 62 یکشنبه 1392/01/18 نظرات (0)

از آغاز ورود اینترنت در ایران «فیلترینگ» یکی از مباحث چالش برانگیز بوده است که گاه به نارضایتی‌های شدید کاربران انجامیده است به حدی که «فیلترینگ» را ابزار ناراضی‌سازی «نامیده‌اند»؛ اما در این میان برخی کشورهای غربی ایران را به خاطر «فیلترکردن‌سایت‌ها» ناقض «آزادی بشر» می‌نامند، اما، آیا «ایران» تنها کشور فیلترکننده در جهان است؟

فیلتر شکن های جدیدNew filter

 ۱٫ کشور ایالات متحده آمریکا
جمعیت: ۸۶۳ /۲۳۲/ ۳۱۰
تعداد کاربران اینترنت: ۲۳۱میلیون

 

۲٫ کشور کانادا
تعداد جمعیت: ۷۴۲/ ۷۵۹/ ۳۳

 

تعداد کاربران اینترنت: ۲۵۰۷۶ میلیون
 
 
۱٫ اتحادیه اروپا
جمعیت: ۳۴۴/۳۸۷/۴۹
تعداد کاربران اینترنت: ۲۴۷ میلیون
 
 

۲٫ کشور اسپانیا
جمعیت: ۷۵۳ /۵۴۸/ ۴۰
تعداد کاربران اینترنت: ۲۵٫۲۴ میلیون

 

 

 

۳٫ کشور آلمان
جمعیت: ۹۸۸/ ۲۸۲/ ۸۲
تعداد کاربران اینترنت: ۶۱٫۹۷۳ میلیون
این کشور رتبه ششم در تعداد کاربران را (در حال حاضر) به خود اختصاص داده است

 

 

 

۴٫ کشور انگلستان
جمعیت: ۸۰۶ /۲۸۴/ ۶۱
تعداد کاربران اینترنت: ۳٫۲۰۹ میلیون

 

 

 

 ۵٫ رژیم اشغالگر قدس
جمعیت: ۹۸۵/ ۳۵۳/ ۷
تعداد کاربران اینترنت: ۲٫۱۰۶ میلیون

 

 

 

 

 

 

طبق آن چه گفته شد، سیاست‌های کلی فیلترینگ حاکم بر اتحادیه اروپا بیش‌تر بر محورهای سیاست بین‌الملل، سیاست داخلی، تروریست، نژادپرستی و حوزه اخلاق می‌باشد که البته به دلیل سیاست‌های داخلی هر کشور، تفاوت‌هایی با یک‌دیگر دارند. در ادامه، نوبت به کشورهای عربی و مسلمان می‌رسد. برای آشنایی با چارچوب قوانین فیلترینگ در کشورهای مسلمان، مقررات برخی از کشورهایی که از نظر کاربران اینترنت رقم قابل توجه دارند در ذیل آمده است. از جمله:

۱٫ کشور امارات متحده عربی
تعداد جمعیت: ۵۹۳/ ۹۷۵/ ۴
تعداد کاربران اینترنت: ۲٫۲۹۹ میلیون
۲٫ کشور بحرین
جمعیت: ۰۰۴/ ۷۳۸
تعداد کاربران اینترنت: ۹۰۰/۴۰۲
 
 

۳٫ کشور مالزی
جمعیت: ۲۵۶ /۱۶۰/ ۲۶
تعداد کاربران اینترنت: ۱۶٫۹۰۳ میلیون

 

 

 

 ۴٫ کشور مصر
جمعیت: ۸۶۹ /۴۷۱/ ۸۰
تعداد کاربران اینترنت: ۱۱٫۴۱۴میلیون
(قبل از سر نگونی مبارک)

 

۵٫ کشور یمن
(قبل از انقلاب)
جمعیت: ۳۶۱/۴۹۵/۲۳
تعدادکاربران اینترنت: ۰۰۰/۳۷۰ 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

روابط عمومی بازدید : 23 یکشنبه 1392/01/18 نظرات (0)

 

 

صندلی داغ جنگ نرم به بررسی ابعاد جنگ روانی و شایعه می پردازد- (کرسی شماره 1 )

جنگ روانی تبلیغات و شایعه

جنگ روانی از کارآمدترین، پویاترین و خطرناکترین جنگها شمرده می شود زیرا اندیشه، بینش، عقل و در نهایت رفتار نیروهای درگیر و یا مخاطبان را مورد هدف قرار می دهد.

مارشال دوگل ژنرال فرانسوی می گوید:

برای آنکه دولتی در جنگ پیروز شود می بایست جنگ روانی را قبل از حرکت نیروهایش به سمت میدان نبرد آغاز کند و تا اتمام عملیات رزمی، برای پشتیبانی نیروهایش بدان ادامه دهد.

سن تزو، اندیشمند نظامی چینی 5 قرن پیش از میلاد برای از بین بردن روحیه دشمن و چیرگی بر آنها به روشهای:

 غافلگیری

 ایجاد سر وصدا

 پخش شایعه

 خیانت در مقامات بالا

 و ترور

   اشاره می کند.

برخی اقدامات ایذایی دشمنان اسلام و سران قریش در زمان پیامبر اکرم (ص):

تمسخر و استهزاء

شکنجه

آزار و اذیت

تهدید و ایجاد رعب و وحشت

نشر اکاذیب و شایعه پراکنی

امروزه جنگ روانی یکی از اهداف استعمار نو (نئو کلیانیسم) می باشد.

تعریف جنگ روانی

صلاح نصر، نویسنده مصری معتقد است: جنگ روانی همان جنگ کلمه و عقیده است؛ خواه به صورت مخفی، خواه به صورت آشکار، شفاهی یا کتبی.

  اساساً سلاحی است که به انسان و عقل او توجه دارد و هرگاه امکان برقراری ارتباط عاطفی با مخاطب را داشته باشد می تواند به اعماق او نفوذ کند.

عناصر جنگ روانی

   با توجه به تعریف جنگ روانی، مهمترین عناصر آن را می توان به شرح زیر طبقه بندی کرد:

اهداف (بلند مدت، کوتاه مدت)

تکنیک، ابزار و قواعد فنی (با توجه به هدف، سطح، وسعت، نوع عملیات)

ماهیت عمل (نفوذ و تأثیرگذاری بر افکار، عواطف، تمایلات و رفتار مخاطبان)

بازخورد (جنگ روانی به عنوان یک فرآیند، باید به طور مداوم مورد بازنگری واقع شود)

مهمترین ابزار جنگ روانی

وسایل ارتباط جمعی و رسانه های گروهی می توانند به عنوان مهمترین ابزار جنگ روانی محسوب شوند.

انواع جنگ روانی

جنگ روانی استراتژیک: فعالیت بلند مدت با استفاده از نقاط آسیب پذیر سیاسی، نظامی، اجتماعی، اقتصادی و .. مانند تبلیغات، شکستن روحیه و اتحاد ملت.

 جنگ روانی تاکتیکی: در محدوده کوچکتر انجام می شود. دست اندرکاران جنگ روانی آمریکا، بیش از 29 میلیون اوراق تبلیغاتی با 33 پیام گوناگون را به روی سربازان عراقی در کویت ریختند تا جنگ افزارها را رها کرده و تسلیم شوند.

 جنگ روانی تحکیمی: تحکیم همکاری مردم غیرنظامی منطقه با نیروهای مهاجم.

 

اهداف جنگ روانی

اهداف سیاسی

اهداف نظامی

اهداف فرهنگی

اهداف اجتماعی

اهداف اقتصادی

....

اهداف جنگ روانی از نظر زمان

بلند مدت

 میان مدت

 کوتاه مدت

بخشی از سخنان رهبر معظم انقلاب، آیت الله خامنه ای درباره خطر هجوم روانی و تبلیغاتی بیگانه:

آنها زنان و مردان را به فساد، راحت طلبی، تنبلی، مصرف گرایی و تن دادن به زندگی حیوانی سوق داده اند تا از بیداری، تعرض و مقابله به مثل آنها جلوگیری کرده و امپراطوری ایمن خود را حفظ کنند.

   امروزه صدها ایستگاه رادیویی و تلویزیونی، روزنامه و مجله در سطح جهان تلاش می کنند تا با گسترش فرهنگ مطلوب استکبار جهانی، ملتها را با ارزشها، درخشندگی و فضائل انسانی بیگانه کرده و آنها را به موجودات کاذب، مطیع، تسلیم و غافل از یاد خدا تبدیل کنند؛ زیرا منافع آنها جز به این طریق تأمین نخواهد شد.

 

روشهای جنگ روانی

فریب و نشر اطلاعات دروغین

 تخدیر و نشانه روی احساس و عواطف

 تشجیع: بحق جلوه دادن نیروهای خودی و ناحق جلوه دادن نیروهای دشمن

 تطمیع

 روشنگری و توجیه نیروهای خودی برای زنده ماندن و عدم توجه به عملیات روانی بیگانه

 

روشهای پیشگیری و مصونیت در قبال تهاجم فرهنگی

حفظ اعتقاد و ایمان (عرق مذهبی، ملی)

مقام معظم رهبری: دشمنان ما از طریق افراد نفوذی برای خواص و رادیو برای عوام برای آینده زمینه سازی می کنند و میلیاردها دلار به وسیله استکبار جهانی صرف می شود تا به وسیله رسانه ها، جاسوس ها و تروریست های خود ایمان مردم را متزلزل کنند.

حفظ وحدت و پرهیز از اختلافات قومی، قبیله ای و دینی

 شناخت اهداف و شیوه های دشمن در جنگ روانی       (آموزش، آگاهی)

 خنثی نمودن تهدیدات

 حفظ روحیه، رفاه و سلامتی جامعه

 حفظ اسرار و جلوگیری از ترویج شایعات مخرب

 

شایعه

در طول تاریخ به شایعه و شایعه پراکنی به عنوان یک پدیده اجتماعی و روانی با ابعاد گسترده آن نگریسته شده است.

تاریخ گواه این نکته است که شایعه، همواره با زندگی اجتماعی بشر همراه بوده اما هنگام جنگ و بحرانهای مختلف بسیار خطرناکتر و مخرب تر ظاهر می شود.

در دنیای امروز شایعه سازی و شایعه پراکنی نیز از پیچیدگی و پیشرفت فن آوری و ارتباطات جمعی پیروی می کند و متخصصان و کارشناسان جنگهای روانی به شیوه های گوناگون به شایعه سازی می پردازند.

 

تعریف شایعه

شایعه پدیده ای مخرب و خطرناک است که معمولاً از یک خبر ناشی شده و یا بر پایه یک جنجال و هیاهوی بی اساس به وجود می آید.

شایعه خبری است که فاش می شود ولی صحت و نادرستی آن معلوم نست.

               در قرآن مجید آمده است:

((و لا تقف ما لیس لک به علم ان السمع و البصر و الفواد کل اولئک مسئولا))

هرگز آنچه  را که علم و اطمینان نداری دنبال نکن، بی تحقیق در پی سخنی مرو و کسی را نیک و بد مخوان و از احدی نکوهش و ستایش روا مدار و به کسی ظن بد مبر که در پیشگاه خداوند چشم و گوش و دل همه مسئولند.

 

عوامل مؤثر در ترویج شایعه

موقعیت و اوضاع و احوال نامناسب (توسط کارشناسان بیگانه و عوامل خودی طراحی می شود).

میزان اهمیت موضوع در جامعه.

میزان ابهام و تاریکی موجود در خبر یا موضوع موردنظر.

شدت هیجانات و تشنجهای عاطفی.

خلاء اطلاعات و یا اطلاعات و اخبار متناقض.

 

انواع شایعه

شایعات خزنده: پچ پچ کنان و مخفیانه رشد می کند.

شایعات آتشین: به سرعت منتشر می شود و جامعه را در مدت کمی در برمی گیرد.

شایعات غواص: شایعه مدتی رواج می یابد؛ دهان به دهان نقل می شود سپس مخفی شده و آتش زیر خاکستر می شود.

شایعات توهم انگیز (شیطانی)

شایعات رؤیایی

شایعات وحشت

برخی صدمات و عواقب شایعه

ایجاد فضای ناسالم اجتماعی و به خطرافتادن امنیت عمومی جامعه.

گسترش نا امنی، ترس و نگرانی بین مردم.

انحراف افکار جامعه از اهداف اصلی.

درگیر نمودن نیروی متصدیان نظام برای مقابله با شایعه.

مصروف شدن ناخودآگاه نیروی مردم برای انتقال شایعه.

ایجاد تفرقه و رویارویی مردم در جامعه.

ایجاد بدبینی و سلب اعماد مردم از دولتمردان.

برهم زدن تعادل روحی و روانی جامعه.

کاهش اعتماد مردم به وسایل ارتباط جمعی داخلی و روی آوردن به منابع غیررسمی و رسانه های خارجی.

نفوذ و حضور تدریجی دشمنان در جامعه به شکلی غیرمحسوس.

 

روابط عمومی بازدید : 25 شنبه 1392/01/17 نظرات (0)

 

بررسی ضرورت جریان شناسی و اشراف اطلاعاتی

امام جعفرصادق(ع):                                                                                                                                                            

«علی العاقل ان یکون عارفاً بزمانه»

برهرخردمند لازم است زمان خویش رابشناسد.

(اصول‌الکافی، باب الصمت و حفظ اللسان)

 

«العالم بزمانه لا‌ تهجم علیه اللوابس»

هرکس عالم به زمانش باشد مورد هجوم حوادث ناگوار  واشتباهات قرار نمی گیرد.

(اصول الکافی، باب العقل و الجهل)

 

بیانات مقام معظم رهبری ( مد ظله العالی ) در خصوص جریان شناسی

1-

بيشتر مردمى كه در كشورهاى پيشرفته هستند، درك و تحليل از مسائل سياسى ندارند و دولتها با تعصبهاى گروهى و حزبى و احيانا قوم‌گرايى و ناسيوناليستى، آنها را به اين طرف و آن طرف مى‌كشانند و در ميدانهاى سياست، از آنها استفاده مى‌كنند.

اما در اسلام اين‌گونه نيست. همين حالا در جامعه‌ى اسلامى ما، مردم تحليل سياسى دارند و سياست را مى‌فهمند كه ما امروز در دنيا با چه كسى طرفيم و توطئه‌ى استكبار جهانى و امريكا يعنى چه. مى‌فهمند كه چرا دشمن جنگ را بر ما تحميل كرده بود و چرا دايما از دشمن ما حمايت مى‌كردند اين، تحليل سياسى و يك بعد زندگى انسان مسلمان است.
           9/22/ 1368

2-

پاسداري از دين و انقلاب - که امروز اين معنا در سپاه پاسداران انقلاب اسلامي مجسّم است - صرفاً يک حرکت نظامي نيست؛ پاسداري، يک فرهنگ است؛ جنبه عقيدتي و سياسي و فداکاري و مجاهدت دارد.
البته جنبه نظامي هم دارد؛ يعني بازوي نظامي انقلاب بوده است و خواهد بود...

           7/17/ 1381

3-

دانشمندترين دانشمندها را هم، اگر مغز و فهم سياسى نداشته باشند، دشمن با يك آبنبات ترش مى‌تواند به آن طرف ببرد؛ مجذوب خودش كند و در جهت اهداف خودش قرار دهد!

 

چيزى كه امام حسن مجتبى عليه‌السلام را شكست داد، نبودن تحليل سياسى در مردم بود. مردم، تحليل سياسى نداشتند. چيزى كه فتنه‌ى خوارج را به‌وجود آورد و اميرالمؤمنين عليه‌السلام را آن‌طور زير فشار قرار داد و قدرتمندترين آدم تاريخ را آن‌گونه مظلوم كرد، نبودن تحليل سياسى در مردم بود.     8/12/ 1372

4-

بنده یک وقت عرض کردم  دانشگاهها باید سیاسی باشند و دانشجو باید سیاسی باشد. معنای حرف آن است که دانشجو باید قدرت تحلیل سیاسی داشته باشد تا جبهه بندی های دنیا را بشناسند تا بفهمد امروز دشمن کجاست و از کجا و با چه ابزاری حمله می کند.

    اين، براى شما لازم است. اگر شما تلاش سياسى، كار سياسى، مطالعه و مباحثه‌ى سياسى نداشته باشيد، اين توانايى را پيدا نمى‌كنيد.

البته توجه داشته باشيد كه دشمن از همين امر استفاده نكند. دشمن با كمال هوشيارى ايستاده است. اميرالمؤمنين (ع) فرمود: «و من نام لم ينم عنه»  مراقب باشيد كه اگر شما غفلت مى‌كنيد، دشمن از شما غفلت نمى‌كند. دشمن با كمال هوشيارى مراقب است.                                   

10/ 8/ 1374

 

معني شبهه
 شبهه را براي اين شبهه ناميدند که به حق شباهت دارد. اما دوستان خدا نور هدايت‏کننده آنها در شبهات، يقين است. و راهنماي آنان مسير هدايت الهي است، اما دشمنان خدا، دعوت‏کننده آنان در شبهات، گمراهي است و راهنماي آنان کوري است.
خطبه 38 نهج البلاغه

 

ضرورت و آثار شناخت شبهات
 آن کس که حوادث عبرت‏آموز روزگار را به چشم ببيند و از آن پند پذيرد ، پرهيزگاريش او را از آلوده‏شدن به کارهاى شبهه‏ناک باز مى‏دارد . بدانيد که بار ديگر همانند روزگارى که خداوند ، پيامبرتان را مبعوث داشت ، در معرض آزمايش واقع شده‏ايد .
    خطبه 16 نهج البلاغه  

 

سيماي منافقان وشبهه

شما را از منافقان مي‏ترسانم، زيرا آنها ... به رنگهاي گوناگون ظاهر مي‏شوند ... وصفشان دارو، و گفتارشان درمان اما کردارشان دردي است بي‏درمان ... و اميدواران را نااميد مي‏کنند، آن‏ها در هر راهي کشته‏اي، و در هر دلي راهي، و بر هر اندوهي اشکها مي‏ريزند، مدح و ستايش را به يکديگر قرض مي‏دهند، و انتظار پاداش مي‏کشند، اگر چيزي را بخواهند اصرار مي‏کننند و اگر ملامت شوند، پرده‏دري مي‏کنند، و اگر داوري کنند اسراف مي‏ورزند.
آنها برابر هر حقي باطلي، و برابر هر دليلي شبهه‏اي، و براي هر زنده‏اي قاتلي، و براي هر دري کليدي، و براي هر شبي چراغي تهيه کرده‏اند، با اظهار يأس مي‏خواهند به مطامع خويش برسند، و بازار خود را گرم
ساز ند، و کالاي خود را بفروشند، سخن مي‏گويند اما به اشتباه و ترديد مي‏اندازند، توصيف مي‏کنند اما فريب مي‏دهند، در آغاز، راه را آسان و سپس در تنگناها به بن‏بست مي‏کشانند، آنها ياوران شيطان و زبانه‏هاي آتش جهنم مي‏باشند.
خطبه 185 نهج البلاغه

 

معني  جریان شناسی سیاسی

 
شناسایی بستر ها ، زمینه ها و چگونگی شکل گیری احزاب سیاسی همسو در مواضع، رويكردها و گفتمان‌ها و تعامل مثبت و منفی میان آنها همراه با مبانی فکری، اعتقادي و ديدگاه‌هاي سياسي، فرهنگي و اقتصادي آنها .

ویژگی های جريانهاي سياسي

جريانهاي حاكم در هر نظام سياسي را نمي توانبه طور كامل و دقيق مشخص كرد زيرا بر خلاف احزاب و يا جمعيتها، اين جريانها نه داراي اصول مكتوب و نه ايدئولوژي خاصي هستند بلكه فرآيندي هستند كه در مقابل تحولات و رويدادهاي روزمره عكس العمل نشان داده و خود نوعي سياست را در اين مورد به وجود ميآورند.


به عبارت بهتر باورها، ارزشها و آرمانها، در مقابل عنصر قدرت، اقتصاد و اجتماع در بين اين جريانها، نمايان ميشود.

 

تعریف خودی و غیر خودی :

خودی به معنای آشنا و دوست به حامیان و و
فاداران به یک دین ، رهبر ، جریان و یا حزب گفته می شود که در مقابل غیر خودی ها یا بیگانه ها قرار دارند که همان غریبه ها یا نااهلان و نامحرمان نسبت به آن دین ، رهبر ، جریان و یا حزب قرار گیرند .
خودی ها به لحاظ اعتقادی ، گرایش و رفتاری مشابه هستند و غیر خودی ها مخالف باورها ، اصول ارزشی ، احساسات و رفتارهای آنها می باشند .

 

خودی در نظام اسلامی :
فرد ، گروه ، جریان و حزبی که از ویژگی های زیر برخوردار باشد :
 اعتقاد و التزام به اسلام و ارزشهای آن
 اعتقاد و التزام به خط امام خمینی و مقام معظم رهبری
 اعتقاد و التزام به قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران
اعتقاد و التزام به ولایت مطلقه فقیه ( مفهوم و مصداق )
حمایت از نظام جمهوری اسلامی و ارکان آن
جداسازی مرزهای اعتقادی ، گرایشی و رفتاری بادشمنان داخلی و خارجی جمهوری اسلامی ایران و عدم وابستگی به دشمن
احترام واقعی به رای و نظر مردم و مردم سالاری دینی
 
غیر خودی در نظام اسلامی ، فرد ، گروه ، جریان یا حزبی است که فاقد ویژگی های فوق باشد .

 

خودی وغیرخودی در کلام  مقام معظم رهبرى:
 آحاد ملت همه خوديند. اما جريانات سياسى؛ جريان خودى داريم، جريان غيرخودى هم داريم.
خودى كيست؟ خودى آن است كه دلش براى اسلام مى‌تپد؛ دلش براى انقلاب مى‌تپد؛ به امام ارادت دارد؛ براى مردم به صورت حقيقى - نه ادعايى - احترام قائل است.
غير خودى كيست؟ غير خودى كسى است كه دستورش را از بيگانه مى‌گيرد؛ دلش براى بيگانه مى‌تپد؛ دلش براى برگشتن امريكا مى‌تپد. غير خودى آن كسى است كه از اوايل انقلاب در فكر ايجاد رابطه‌ى دوستانه با امريكا بود. به امام اها نت مى‌كرد؛ اما براى امريكا اظهار علاقه مى‌نمود!
كسى به امام اهانت مى‌كرد، ناراحت نمى‌شد؛ اما اگر كسى به دشمنان بيرون از مرز يا همدستان آنها اهانت مى‌كرد، ناراحت مى‌شد! اينها غريبه‌اند.
اين به عهده‌ى دستگاههاى مسؤول كشور است كه حواسشان جمع باشد. دستگاههاى امنيتى نيروى انتظامى، سپاه، بسيج و بقيه، حواسشان بايد جمع باشد.
فلسفه‌ى اين انقلاب، آزادى است - آزادى بيان و آزادى فكر - اما طورى نباشد كه حرف و خواست و تحليل و جهتگيرى دشمن را بر همه‌ى حرفهاى ديگر مقدم كنند؛ آن را اصل و ملاك قرار دهند. كسى كه با دشمن دوست شد، دوست، ديگر نمى‌تواند به او اعتماد كند.
                            خطبه‌هاى نماز جمعه‌ى تهران   8/5/1387

 

دشمن کیست ؟

هر کسی که با حاکمیت نظام مستقل مردمی دینی مخالف است ، دشمن است .

طمع ورزان ، سود جویان ، زراندوزان ، زور گویان ، وابستگان ، مایلین به فساد و کسانی که از حاکمیت فرهنگ دینی زیان شخصی می بینند ، دشمنند .

البته در رأس اینها دشمنان خارجی هستند که بیش از همه ضرردیده اند ، آمریکا بیش از همه از تشکیل حکومت اسلامی خسارت دید و هنوز هم دارد می بیند ، آنها جلوتر از همه اند ، صهیونیستها هم همین طور ، کمپانی های بزرگ جهانی، کیسه دوخته های برای ثروت ملی همین طور ، همه اینها دشمنند .       (بیانات رهبر انقلاب -دیدار مردم قم ، 1379/10/19)

 

ضرورت دشمن شناسی

 امام خمینی(ره):  باید دشمنتان را بشناسید ، اگر نشناسید نمی توانید دفعش کنید .    (صحیفه نور ، ج 12 ، ص 196)
 ما باید در کارهایی که دشمن های ما می کنند دقت کنیم و تحلیل کنیم ، ببینیم که آنها به چه چیز زیاد اهمیت می دهند و انگشت روی چه حیثیتی از حیثیت های مسلمین می گذارند و بفهیمیم  که آن چه که آنها بر آن اصرار دارند ، همانی است که برای مسلمین و برای بشر بد است ، ما از گفتار و کردار آن ها باید کشف کنیم که این ها چه می خواهند و ما باید چه بکنیم ... هر راهی را که انتخاب کردند ما باید  راه مقابلش را انتخاب کنیم .    ( همان ، ج 15 ، ص 277 )

حضرت آیت الله خامنه ای ( مد ظله العالی )  :
دشمن را خوب بشناسید ، مبادا از شناسایی دشمن غفلت کنید ، غریبه هایی که خود را در لباس خودی در همه

 جا داخل می کنند ، اینها را بشناسید ، دست های پنهان را ببینید ، هیچ کس به خاطر غفلت ستایش نمی شود ، هیچ کس به خاطر چشم ها را بر هم گذاشتن مدح نمی شود .
                                بیانات در دیدار دانشجویان و مردم    1378/4/1
 

دشمن را بشناسید ، ادامه صفوف دشمن را در داخل کشور بشناسید ، روش های دشمن را بشناسید ، تبدیل شده و ترجمه شده آن روش ها در داخل کشور را هم بشناسید ، در داخل دانشگاه ، در داخل دبیرستان ، در متن جامعه ، در فعالیت کشور ، در مطبوعات و تبلیغات ، ادامه حضور استکبار را بشناسید .
                   بیانات به مناسبت روز مبارزه با استکبار جهانی   1375/8/9

 

اقسام دشمنان و ابعاد مختلف دشمن دروني ازنگاه رهبر معظم انقلاب

در يك تقسيم بندي كلي دشمنان ملت بزرگ و انقلابي ايران را مي توان به دو بخش دشمنان دروني و بيروني تقسيم نمود «ما دو دشمن داريم؛ يك دشمن، دشمن دروني است، يك دشمن، دشمن بيروني است. دشمن دروني خطرناك تر است.»

 ابعاد مختلف دشمن دروني

 ازجمله عوامل عقب ماندگي ملت ها كه زمينه تسلط بيگانگان را بر منابع مادي و معنوي يك كشور فراهم مي سازد، پديده شوم تنبلي اجتماعي و عدم خودباوري و اعتماد به نفس در يك ملت مي باشد «اگر ملتي اين بيماري ها را داشته باشد، اين ملت پيشرفتش ممكن نيست، اگر ملتي مردمش تنبل باشند، نااميد باشند، اعتماد به نفس نداشته باشند، با همديگر پيوند نداشته باشند، به همديگر بدبين باشند، از آينده نااميد باشند، چنين ملتي پيش نخواهد رفت، اينهامثل موريانه اي كه در درون پايه بنا بيفتد، بنا را ويران مي كند.»

 (1386/1/1- حرم مطهر امام رضا(ع) )

 

دشمنان بیرونی وبرنامه ریزی آنها ازنگاه رهبر معظم انقلاب

«دشمن بيروني عبارتست از نظام سلطه بين المللي، يعني همان چيزي كه به آن استكبار جهاني مي گوييم... امروز مظهر اين دشمن عبارتست از شبكه صهيونيسم جهاني و دولت كنوني ايالات متحده آمريكا. امروز دشمنان بیرونی ما هم برای ملت ایران نقشه دارند. ما سیاست های پنج ساله خودمان را تعریف می كنیم، افق چشم انداز بیست ساله را تعریف می كنیم، دشمن ما هم همین طور، او هم برای ما برنامه دارد، او هم سیاستی دارد باید سیاست او را بشناسیم»

 (1386/1/1- حرم مطهر امام رضا(ع) )

 

علل دشمنی با ملت ایران ازنگاه رهبر معظم انقلاب

 ... يك ملت زنده و ملتى كه اهل پيشرفت است، از جمله كارهايى كه در كنار سازندگى، در كنار پيشرفت علمى و در كنار كارهاى بزرگ، حتما بايد از آن غفلت نكند، شناخت هدفهاى دشمن در هر مرحله است.

اين خاصيت زنده بودن است. نمى‌شود ملتى را فرض كرد كه آرمانهاى بزرگى داشته باشد و بخواهد كارهاى بزرگى بكند؛ اما دشمن نداشته باشد. بله؛ ملتهايى هستند كه به گوشه‌اى خزيده‌اند، كارى به كار سرنوشتشان ندارند، بيگانگان هم بر آنها مسلطند، آنها هم مثل گوسفند مى‌چرند و بيگانگان مثل چوپانهاى خائن هرچه مى‌خواهند، از آنها استفاده مى‌كنند!

البته آنها اگر بخواهند همان‌طور زندگى كنند، هيچ لزومى ندارد كه به اين فكرها باشند؛ چون آينده‌اى برايشان وجود ندارد... به‌هرحال، ملتى مثل ملت ايران كه عليه دخالت بيگانگان قيام كرد و دست بيگانگان را كوتاه نمود و به مداخله‌ى بيگانگان در كشور خود پايان داد ... به غارت بيگانگان از منابع نفتى و منابع گوناگون مادى خود خاتمه داد و دستگاه حكومتى را كه به نفع بيگانگان كار مى‌كرد، ريشه كن كرد و از بيخ و بن برانداخت، اين ملت با اين خصوصيات، بالاخره دشمن دارد و بدون دشمن نخواهد بود.

 (خطبه‌هاى نماز جمعه‌ى تهران 1378/9/26)

 

اهداف راهبردي چهارگانه استكبار جهاني ازنگاه رهبر معظم انقلاب

  امروز استكبار جهاني، نيروي علمي و خيل رجل خود را بسيج كرده، تا بلكه بتواند با تفكر و فرهنگ و ابزار دانش، تفكر اسلامي را متزلزل كند.

دشمن براي پيروزي بر جبهه مقاومت و نيروهاي اسلام و انقلاب اسلامي چهار هدف راهبردي نيز تعريف كرده كه در دو حوزه داخلي و خارجي قابل تقسيم بندي است.

در حوزه داخلي 1) پوك شدن مسئولان و نخبگان و عموم مردم از محتواي اسلامي و انقلابي ( استحاله )

2) بي ثبات سازي   و  

3) براندازي

 در بعد خارجي نيز هدف اصلي دشمن

  4) مهار و انزواي جهاني جمهوري اسلامي است.      1375/2/26

 

ابعاد مختلف برنامه های دشمن بیرونی ازنگاه رهبر معظم انقلاب

 

من برنامه های استكبار جهانی علیه ملت ایران را در سه جمله خلاصه می كنم:

«اول جنگ روانی، دوم جنگ اقتصادی و سوم، مقابله با پیشرفت و اقتدار علمی. »

 (1386/1/1- حرم مطهر امام رضا(ع) )

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

روابط عمومی بازدید : 50 شنبه 1392/01/17 نظرات (0)

 

آنالیز و تجزیه و تحلیل مفهوم پدافند غیر عامل/مؤلفه های پدافند غیر عامل / مصادیق بومی پدافند غیرعامل / پیش فرض های بحران / تأکیدات مقام معظم رهبری ( مد ظله العالی ) در خصوص اولویت های دفاع غیر عامل / مدیریت بحران دفاعی در استان ها/ اهداف دفاع غيرعامل/ برآورد تهديد

مقام معظم رهبری (حفظ الله ):

تهدید را کاملاً جدی بگیرید ، یعنی به هیچ وجه در محاسبات خودتان از تهدید جدي پایین نیایید ، منتها تهدید جدی معنایش حتمی نیست ، هیچ حتمیتی وجود ندارد. باید تدابیر کارساز در باب پدافند غیرعامل را عملی کنید.

 

تعریف پدافند غیر عامل

پدافند غیرعامل، مجموعه اقداماتی است که قبل از خطر انجام مي گيرد و در هنگام بروز هرگونه تهديد طبيعي و غير طبيعي (مانند جنگ) موجب کاهش آسیب پذیری نیروی انسانی، ساختمان‌ ها، تاسیسات، تجهیزات، اسناد و شریان های حیاتی یک کشور می گردد.

بیانات مقام معظم رهبری

         این موضوع را قبلاً هم ابلاغ کرده ام و الان هم تأکید می کنم که تدابیر کارساز در این پدافند غیرعامل را عملی کنید.

         تنها راه مقابله با تهدیدها این است که وضعیت داخلی به گونه ای ساماندهی شود که دشمن از پیروزی خود مطمئن نباشد و زمینه را برای ماجراجویی فراهم نبیند.

         ندانستن اینکه دشمن چه در سر دارد و چه می خواهد بکند ، غفلتی است که ممکن است ما را از امکان برخورد و امکان دفاع محروم کند.

 

پدافند غیر عامل به کلیه اقدامات و تدابیری گفته می شود که بدون استفاده از سلاح موجب کاهش آسیب پذیری، تلفات و خسارات وافزایش پایداری بشود.

بیانات مقام معظم رهبری

         تهدید را کاملاً جدی بگیرید ، یعنی به هیچ وجه در محاسبات خودتان از تهدید جدي پایین نیایید ، منتها تهدید جدی معنایش حتمی نیست ، هیچ حتمیتی وجود ندارد.

         باید تدابیر کارساز در باب پدافند غیرعامل را عملی کنید.

         پدافند غیرعامل مانند شعله ای بلند شوداین که دولت به پدافند غیرعامل اهمیت بدهد و وزراء و مسئولین دولتی به آن اهتمام کنند تذکر داده ایم و نظرات رهبری به دولت و آن ستاد ابلاغ شده است. امروز اهمیت پدافند غیرعامل قاعدتاً برای مسئولین بایستی شناخته شده باشد ، اهتمام شما کار را پیش میبرد .

         تدابير و فرامين مقام معظم رهبری  :

         مقام معظم فرماندهي كل قوا در ارتباط با ساماندهي و ايجاد يك هماهنگي و ضمانت اجرايي در تصميمات در ارتباط با پدافند غير عامل موارد زير را تأكيد فرمودهاند :

          تشكيل كميته دائمي پدافند غير عامل به منظور هماهنگ سازي، سياستگذاري، كنترل، نظارت و تصويب طرحهاي پدافند غير عامل پروژههاي توسعه اي كشور در ستاد كل نيروهاي مسلح.

          تأكيد بر شناسايي مراكز درجه يك و حياتي كشور در طرحهاي پدافندي.

          اولويتبندي اماكن و موضوعات بر اساس اهميت و كاربرد آنان در طرح.

          داشتن نگاه اجرايي و ميداني در موضوعات پدافند غير عامل.

\"*\"   به نتيجه رساندن طرحهاي پدافند غيرعامل در ارتباط با مسئولين  اجرايي كشور .(مسئوليت كليه وزراء)

\"*\"    تأكيد بر داشتن طرح پدافند غير عامل براي كليه پروژهها و تأسيسات كشور.

\"*\"    تأكيد بر پيگيري كميته دائمي و نظارت بر اجراي طرحهاي پدافند غير عامل دستگاههاي اجرايي كشور.

\"*\"    تأكيد بر روحيه بسيجي در اجراي پروژهها.

\"*\"    در اولويت بالا قرارداشتن مسئله پدافند غير عامل كشور.

\"*\"    استفاده از نعمتهای خداداد (عوارض طبیعی موجود و ...).

\"*\"    ایمن سازی سرمایه های اساسی (اقلام عمده دفاعی و حیاتی).

 

\"*\"   مباني و مستندات :

\"*\"   قانون برنامه چهارم توسعه كشور :

\"*\"   بند 11 ماده 121 قانون برنامه پنجساله چهارم توسعه كشور:

رعايت اصول پدافند غير عامل در طراحي و اجراي طرحهاي حساس و مهم و يا در دست مطالعه و نيز تأسيسات زيربنايي و ساختمانهاي حساس و شريانهاي اصلي و حياتي كشور و آموزش عمومي مردم توسط دستگاههاي اجرايي موضوع ماده (160) اين قانون به منظور پيشگيري و كاهش مخاطرات ناشي از سوانح طبيعي.

ماده 7 وظايف و اختيارات كميتههاي دستگاههاي اجرايي عبارتند از :

1- بررسي و پيشنهاد سطح‌بندي و اولويت‌بندي مراكز دستگاه مربوط.

2- پيگيري تهيه و اجراي طرح پدافند غير عامل مراكز موجود بر اساس مصوبات كميته دائمي و نظام فني و اجرايي كشور به نحوي كه در طول برنامه چهارم توسعه اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي جمهوري اسلامي ايران مصوب 1383 حداقل مراكز حياتي و حساس كشور ايمن سازي شوند.

3- نظارت بر اعمال ضوابط و مقررات پدافند غير عامل در طرحهاي دستگاه مربوط.

4- انجام پژوهشها و آموزشهاي تخصصي و عمومي در زمينه پدافند غير عامل مرتبط با موضوعات تخصصي دستگاه مربوط.

 

اهداف دفاع غيرعامل

  

\"*\"     تقليل آسيبپذيري و كاهش خسارات و صدمات تأسيسات، تجهيزات و نيروي انساني مراكز حياتي، حساس و مهم كشور در برابر خطرات طبيعي و حملات دشمن

\"*\"     حفظ سرمايههاي كلان ملي كشور

\"*\"    حفظ توان خودي جهت ادامه فعاليتها و تداوم عمليات توليد و خدمات رساني

 

 

\"*\"   صرفهجويي در هزينههاي نيروي انساني

\"*\"   افزايش آستانه مقاومت مردمي در برابر تهديدات

\"*\"   بالا بردن توان دفاعي كشور

\"*\"   توزيع ثروت، جمعيت و سرمايههاي ملي در كل فضاي سرزميني كشور از طريق اعمال سياست تمركززدايي، آمايش سرزميني و پراكندگي زيرساختهاي كليدي و مراكز حياتي، حساس و مهم توليدي محصولات كليدي (نيروگاهي، پالايشگاهي، صنعتي، نظامي، غذايي، آبرساني و ...)

\"*\"    آمادگيهاي لازم جهت مقابله با دشمن در شرايط تهديدات نامتقارن

\"*\"   حفظ تماميت ارضي، امنيت ملي و استقلال كشور.

\"*\"   بكارگيري اقدامات پدافند غيرعامل ، موجب زنده ماندن و ادامه حيات و بقاي نيروي انساني مي‌گردد كه با ارزش‌ترين سرمايه يك سازمان و قدرت ملي كشور مي‌باشد.

\"*\"   دفاع غيرعامل موجب صرفه‌جويي كلان اقتصادي و ارزي در حفظ تجهيزات و سازه هاي بسيار گران قيمت مي‌گردد.

\"*\"   دفاع غيرعامل ، مراكز حياتي و حساس (اقتصادي ، سياسي ، نظامي ، ارتباطي ، مواصلاتي ،دانشگاهها، پالايشگاهها ، نيروگاهها ، بنادر ، فرودگاهها ، مجتمع‌هاي صنعتي و ...) را در برابر تهديد حفظ نموده ، خسارات و صدمات را تقليل و ادامه فعاليت و مقاومت در شرايط بحران و جنگ را ممكن مي‌سازد.

\"*\"   اقدامات دفاع غيرعامل موجب تحميل هزينه بيشتر به دشمن مي‌گردد.

\"*\"   دفاع غيرعامل موجب حفظ نيروها براي ضربه زدن در زمان و مكان مناسب به دشمن و سلب آزادي و ابتكار عمل از دشمن و نيروي مهاجم مي‌شود.

\"*\"   پيشگيري بهتر از درمان ، و تصفيه آب در سرچشمه آسانتر از تصفيه در درياست

 

نتيجه بکارگيری اقدامات دفاع غير عامل

\"*\"     كاهش سطوح آسيب پذيری کشور در نتيجه افزايش آستانه شکست

\"*\"    افزايش قابليت مديريت بحران

\"*\"     افزايش ضريب امنيتي و ايمنی كشور

\"*\"     افزايش هزينه تجاوز و ضريب بازدارندگي كشور 

\"*\"     افزايش پايداري و تداوم فعاليتها

\"*\"     كمك به حفظ آرامش عمومي

\"*\"     ارتقاء آستانه مقاومت مردمي

\"*\"     بي اثر يا كم اثر سازي عملياتهاي دشمن

\"*\"     ايجاد ترديد در متجاوز نسبت به  شروع تجاوز

\"*\"     ارتقاء ضريب امنيت در توسعه پايدار ملي      

   

\"*\"   حوزه ها و محورهای اساسی پدافند غیرعامل:

\"*\"   منابع مالي و اقتصادي كشور

\"*\"   حمل ونقل و راه و ترابري

\"*\"   سلامت ،آب ، غذا و دارو

\"*\"   حوزه انرژي

\"*\"   حوزه ديپلماسي و امنيت

\"*\"   حوزه دفاعي

\"*\"   حوزه رسانه هاو تبليغات

\"*\"   حوزه مخابرات

\"*\"   حوزه صنايع و معادن

 

ضوابط تشكيلاتي و سازماني کارگروه های كميته اصلي  و فرعی پدافند غيرعامل

 

1- کارگروه فرهنگی اجتماعی

 وظایف اصلی این کارگروه عبارتند از :

 1ـ ارتقاي بينش فرهنگي و روحيه خودباوري، خلاقيت و مسئوليتپذيري با تكيه بر شناساندن فرهنگ و مواريث اسلامي و ايراني

2ـ اعتلا و تعمیق به معرفت و بصيرت ديني مبتني بر آموزه هاي قرآني و معارف اهل بيت (عليهم السلام) در همه سطوح دانشگاهي

3ـ حاكم كردن بينش توحيدي در عرصههاي زندگي فردي و اجتماعي دانشگاهيان

4ـ تجلي استعدادها و برانگيختن خلاقيت و شكوفايي علمي و فرهنگي

5ـ اهتمام به تحقق جنبش نرم افزاري توليد علم به منظور ارتقاء سطح دانش و توسعه علم گرايي به عنوان گفتمان فرهنگي مسلط در دانشگاه ها

6ـ صيانت از فرهنگ، تمدن و هويت اصيل اسلامي ايراني و ترويج آن در ميان دانشگاهيان با هدف تقويت وحدت و هويت ملي
7ـ حفظ و ترويج ارزش هاي انقلاب اسلامي و ارتقای بینش سیاسی- اجتماعی جامعه دانشگاهی با تكيه بر رهنمودهاي امام خميني(ره) و مقام معظم رهبري
  ارتقاء مهارت هاي زندگي اجتماعي دانشجويان و تسهيل روند جامعه پذيري آنان
9ـ مطالعه و آسيب شناسي پديده هاي فرهنگي- اجتماعي و تقويت پژوهش هاي نظري و كاربردي با بهره برداري از همه ظرفيت هاي دانشگاهي
10ـ اعتلاي هويت، ارزش و منزلت دانشگاهي و احياي جايگاه علم و صيانت از كرامت دانشگاهيان
11ـ تلاش به منظور حفظ شخصيت، هويت، حرمت و كرامت انساني زن در جامعه دانشگاهي و ارائه الگوي زن مسلمان در سطوح ملي و بين
المللي

2- کارگروه پژوهشی
به منظور ساماندهی پژوهش ها و تحقیقاتی که در سطح کشور در دانشگاه های مختلف در حال انجام است و با هدف جبران عقب ماندگی های ایجاد شده در علوم مرتبط با فناوری های پاسخگو به تهدیدات متصور جمهوری اسلامی ایران، می توان گروه های تخصصی فناوری های نو، فناوری های بدیع، فناوری های جاری و توسعه زیر ساخت های تحقیقاتی (آزمایشگاه های مرجع، تخصصی و...) به کارگیری و توسعه بانک های اطلاعاتی، هدایت وحمایت از انجمن ها و
NGO ها، تولید نشریات و مکتوبات، اتخاذ سیاست ها و برنامه های آینده پژوهانه، توسعه خلاقیت و نوآوری با هدایت و حمایت از کانون های تفکر را پیشنهاد نمود.

 

3- کارگروه آموزشی
وظیفه اصلی این کارگروه، سیاست گذاری و برنامه ریزی در حوزه تدوین و اجرای دوره های کوتاه مدت عمومی و تخصصی، دوره های بلند مدت، بازنگری دوره های جاری (متون ، سرفصل ها و واحدها) و تطابق با نیازمندی های پدافند غیر عامل می باشد. به همین منظور ذیل این کارگروه می توان گروه های تخصصی علوم فنی و مهندسی،علوم انسانی، علوم پایه، علوم هنر، علوم کشاورزی و علوم هنر را پیش بینی نمود که در این راستا از ظرفیت های ساختاری موجود وزارت علوم نیز می توان بهره کافی را جست.

4- کارگروه عمرانی

در این کارگروه ها با سیاست گذاری و برنامه ریزی و هماهنگی مناسب موجبات حفظ و صیانت از زیرساخت های حیاتی وحساس وزارت علوم،دانشگاه ها،خوابگاه ها و پژوهشکده ها فراهم گردیده و با اتخاذ تدابیر لازم توسعه های آتی زیر ساخت های مراکز ذکر شده بر اساس ملاحظات پدافند غیر عامل تحت مدیریت در خواهد آمد.

 

پدافند غیر عامل یعنی :

دفاع در مقابل تهديد بدون سلاح

اقدامات و تدابیر :

استفاده از شکاف تکنولوژی

تکنولوژی خاص

پروژه های خاص

مديريت بحران دفاعی

نظامات و برنامه

تدبيرو روش

طرح و نقشه

دستورالعمل

کاهش آسیب پذیری

کاهش خسارت بر تجهيزات

کاهش تلفات نيروی انسانی

کاهش خسارات بر اماکن و تاسيسات

کاهش تهديد وحمله

کم شدن درجه ريسک وخطر

کاهش :حذف کامل، از بین بردن، کم کردن به طور نسبی

 سطوح اقدامات

سطح استراتژيک = تأثير درسياست های کلی نظام 

سطح عملياتی = تأثير در برنامه پنجساله توسعه سازمان ها

سطح تاکتيکی = تأثير در برنامه يکساله نيرو ها

سطح اقدامات ويژه = تأثير در اولويتهای خاص و نقطه ای

بدون سلاح :

اقدامات بدون بکارگیری سلاح و تجهیزات نظامی

دفاع غیرعامل مکمل دفاع عامل است یعنی :

دفاع غیرعامل + دفاع عامل = دفاع

آسیب پذیری :

آناليز تهديد و امکان حمله

درجه بندی ريسک و خطر

آناليز اهميت و حساسيت

آناليز فوريت و اولويت

حصول اطمینان از پاسخگوئی دائم اقدامات پدافند غیرعامل و تهدیدات (بروز سازی اقدامات)

 روش های  کلی اقدامات

 پروژه‌های در دست مطالعه وطراحی

پروژه‌های در دست اجرا

پروژه‌های در دست بهره برداری

بروزسازی اقدامات براساس تغييرات تهديد

مدیریت بحران دفاعی :

  شناسائی و آنالیز تهديد وسناريوی عمومی کشور

تهيه سناريوی تهديدات در هرحوزه

تهيه طرح مديريت بحران در هر دستگاه

تهيه راه کار های اجرائی در شرايط بحران دفاعی

اقدامات مهم مديريت بحران دفاعی:

  برآورد تهديد

پيش بينی

طرح ريزی

ايجاد آمادگی

کاهش آسيب پذيری

افزايش پايداری

مدیریت بحران دفاعی به منظور مدیریت بر حوادث، تبعات و مشکلات بحرانی ناشی از تهاجمات خارجی و مسائل امنیتی کشور به منظور تسهیل اداره آن

 موضوعات کلی مدیریت بحران دفاعی

مديريت بحران ناشی از حوادث جنگ در دستگاه اجرايی

اداره دستگاه اجرايی در شرايط جنگ و فشارهای ناشی از آن

تأمين نيازهای حياتی، ضروری و اساسی مردم در شرايط جنگ.

اولويت بندی نيازها و مراکز به امکانات حياتی و حساس.

اداره کشور با حداقل امکانات در اختيار.

ماموریت مدیریت بحران دفاعی در استان ها :

\"*\"   اداره مردم وتامين نياز های اساسی مردم در شرايط جنگ احتمالی دشمن .

( در کوتاه مدت ،ميان مدت و بلند مدت).

\"*\"   آب وبرق و انرژی اضطراری مردم

\"*\"    نان وغذا وخوراک مردم

\"*\"    سلامت  وبهداشت ودرمان مردم

\"*\"    امنيت جان و مال مردم

\"*\"    تامين جان پناه امن برای مردم دربرابر دشمن

\"*\"    اطلاع رسانی شفاف ، مطمئن،به موقع به مردم

\"*\"    ايجاد آرامش روانی برای مردم قبل،حين وبعد

معيار های اولويت بندی نقاط :

\"*\"   اهميّت راهبردی نقطه

\"*\"   ميزان ،نوع وپايداری تهديد نسبت به آن

\"*\"   گستردگی حوزه نفوذ مراکز از نظر جغرافيا وجمعّيت

\"*\"   عمق تاثيرگذاری مرکز از نظر اهميت در تامين نيازهای حياتی کشور.

\"*\"   بازدهی بيشتر با زمان وهزينه کمتر برای اجرای طرح پدافند غيرعامل.

\"*\"   انحصاری بودن مکان يا تجهيزات وعدم امکان تجديد پذيری.

\"*\"   عدم امکان استفاده از خدمات جايگزين وموازی

\"*\"   ارزش  اقتصادی مراکز ومستحدثات حياتی وحساس

 

         مصادیق پدافند غیرعامل

         مکان یابی مناسب

         انتخاب مقیاس بهینه

         پراکندگی در سایت

         استفاده از عمق زمین

         توزیع عملکرد

         فریب در نمای عملکرد ها

         داشتن طرح پوشش وفریب

         مدیریت بحران ناشی از جنگ

         موازی سازی اقدامات

 

         استفاده از پوشش گیاهی

         استحکام لازم

         کاهش اهمییت

         حفاظت اطلاعات

         پوشش مردمی

         قابلیت ترمیم سریع

          وپدافند غیرعامل

          رنگ مناسب

         استفاده از حجم مناسب

 

         استفاده از تکنولوژی بومی

         کاهش وابستگی

         استفاده از نمای مناسب

         پوشش اطلاعاتی

         چند منظوره کردن عملکرد ها

 

         ایمن سازی سیستم راداری ومخابرات

         تولید اهداف مجازی وکاذب

         ایمن سازی سیستم فرماندهی وکنترل

         نامرئی سازی در برابر دشمن

         تولید موانع دومنظوره

         چند منظوره کردن پروژه ها

         کاهش امکان تهدید

 

تهیه و تنظیم :

کمیته پژوهش دبیرخانه دائمی مقابله با جنگ نرم استان البرز

 

 

 

تعداد صفحات : 2

درباره ما
Profile Pic
اميرالمومنين علي عليه السلام در آن دوران فتنه به ياران خود نهيب مي زدند که اين راه حق و صادقانه اي را که در پيش گرفته ايد، رها نکنيد و مبادا سخنان فتنه گران در دلهاي شما سستي بوجود آورد. در تمام وصیت نامه شهیدان، و بزرگ ترین سفارش شهدا به آیندگان این است که تقوا و اطاعت پذیری از ولایت اگر نباشد شما دچار اتصال به بدنه شیطان خواهید شد... مقام معظم رهبری ( مدظله العالی )
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نظرسنجی
    استان البرز در حوزه مقابله با جنگ نرم در چه زیر ساخت هایی بیشتر نیازمند ساماندهی است ؟
    آمار سایت
  • کل مطالب : 15
  • کل نظرات : 1
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 4
  • آی پی امروز : 8
  • آی پی دیروز : 1
  • بازدید امروز : 9
  • باردید دیروز : 0
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 12
  • بازدید ماه : 18
  • بازدید سال : 66
  • بازدید کلی : 2,230